Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Boxer Murata sa chce venovať štúdiu a trénerstvu

Japonec Ryota Murata (vpravo) Foto: TASR/AP Photo

Dvadsaťšesťročný pästiar ukončil 48-ročné čakanie krajiny vychádzajúceho slnka na boxerské olympijské zlato, keď v Londýne triumfoval v strednej hmotnostnej kategórii.

Tokio 27. augusta (TASR) - Japonský boxer Ryota Murata po zisku zlatej medaily na OH v Londýne a odmietnutí profesionálneho kontraktu zvažuje koniec aktívnej kariéry.

Dvadsaťšesťročný pästiar ukončil 48-ročné čakanie krajiny vychádzajúceho slnka na boxerské olympijské zlato, keď v Londýne triumfoval v strednej hmotnostnej kategórii. Pre pondelňajšie vydanie denníka Nikkan uviedol, že svoju budúcnosť si potrebuje poriadne premyslieť.

"Skončila sa jedna etapa, aj čo sa týka boxu. V zásade neplánujem pokračovať v kariére. Raz som už skončil a potom sa opäť vrátil," uviedol Murata, ktorý na istý čas opustil ring po tom, čo sa nekvalifikoval na OH v Pekingu.

V londýnskom finále si poradil s Brazílčanom Esquivom Falcaom Florentinom a následne dostal ponuku profesionálneho kontraktu v hodnote jedného milióna dolárov. Murata ju odmietol, keďže je viac naklonený myšlienke štúdia športovej vedy a cudzích jazykov. Okrem toho by sa rád venoval trénerstvu a z tohto dôvodu je možnosť obhajovania jeho titulu na ďalších OH v Rio de Janeiro veľmi malá. "Veľmi sa tým nezaoberám. Tam už budú noví, mladí boxeri. Ja si potrebujem oddýchnuť," dodal.