Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Bayern daroval 500-tisíc eur nadácii Franza Beckenbauera

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nadácia podporuje zdravotne postihnutých a ľudí v núdzi.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Mníchov 30. apríla (TASR) - Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov daroval 500.000 eur nadácii svojho bývalého hráča Franza Beckenbauera. Účastník Bundesligy sa rozhodol podporiť zbierku, ktorá vznikla v januári po úmrtí bývalého nemeckého reprezentanta prezývaného "Cisár Franz".

Nadácia podporuje zdravotne postihnutých a ľudí v núdzi. Výkonný riaditeľ Bayernu Jan-Christian Dressen a finančný riaditeľ Michael Diederich odovzdali veľký šek vdove Heidi Beckenbauerovej, ktorá prišla aj so synom Joelom na prvý duel semifinále Ligy majstrov proti Realu Madrid. "Po rozlúčke s Franzom sme si povedali, že chceme niečo urobiť. Sme radi a veľmi hrdí, že môžeme odovzdať 500-tisíc eur tejto nadácii," uviedol Dressen. Finančné prostriedky pochádzajú z dražby dresov s nápisom "Ďakujeme Franz", ktoré nosili Bavori na jeho počesť v zápase proti Hoffenheimu.

"V mene nadácie by sme vám chceli z celého srdca poďakovať za tento fantastický dar. Franz dlhé roky podporoval ľudí v núdzi," povedala podľa DPA Heidi Beckenbauerová. Dvojnásobný držiteľ Zlatej lopty zomrel 7. januára vo veku 78 rokov. Bayern v minulom týždni oznámil, že Beckenbauerovi postaví pred svojím štadiónom sochu a umiestni ju vedľa klubovej legendy Gerda Müllera.