Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Basketbalistu L'Africaina nahradí v Spišskej Novej Vsi Američan Jewell

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dvadsaťštyriročný rodák z newyorského Bronxu je odchovancom univerzity St. Francis. V jej drese odohral tento 188 cm vysoký a 84 kg vážiaci rozohrávač dve sezóny.

Spišská Nová Ves 8. decembra (TASR) - Po vynútenom odchode Mikea L'Africaina museli v basketbalovom klube zo Spišskej Novej Vsi hľadať náhradu. Do konca sezóny bude zastávať post špílmachra Američan Tyreek Jewell.

Dvadsaťštyriročný rodák z newyorského Bronxu je odchovancom univerzity St. Francis, ktorá pôsobí v prestížnej divízii NCAA 1. V jej drese odohral tento 188 cm vysoký a 84 kg vážiaci rozohrávač dve sezóny. Tú minulú strávil v Indonézii, za tamojšiu Satria Muda, s ktorou sa dostal až do finále, dal v priemere 13,3 bodu, doskočil 6 lôpt a rozdal 2,1 asistencií. Navyše bol členom All Stars tímu tamojšej ligy.

"Museli sme reagovať na L'Africainov výpadok a mali sme dve možnosti. Nechať dohrať sezónu na poste jednotky mladého Majerčáka alebo angažovať k nemu ešte zahraničného hráča. Zvolili sme druhú alternatívu. V prvom rade verím, že Tyreek príde a bude zdravý, a že nám v našej mizérii pomôže. Stále neskladáme zbrane, snáď sa po Novom roku 'stretneme' konečne všetci zdraví a budeme predvádzať basketbal, z ktorého budeme mať všetci radosť," skonštatoval pre www.basketliga.sk športový manažér Spišiakov Michal Búza.

Jewell sa mal predstaviť v novom drese už v sobotňajšom zápase na Interi, zdá sa však, že zdecimovanú spišskú zostavu v Bratislave ešte neposilní. "Už som sa len pousmial nad tým, keď mi Tyreek najprv volal, že let na trase Lisabon – Viedeň zrušili a presunuli na druhý deň. Napokon doletel v poriadku a načas, no kdesi sa mu stratila batožina, takže stále má len tú príručnú. Navyše na indonézskom basketbalovom zväze majú zjavne po sezóne, je problém sa s nimi skontaktovať ohľadom výstupných papierov pre Jewella a ak sa nestane nejaký zázrak, Inter naša nová posila nestihne. Tohoročná sezóna je z tohto pohľadu neuveriteľná, začínam si myslieť, že je v tom nejaká kliatba," s trpkým úsmevom dodal Búza.