Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Mladé slovenské basketbalistky podľahli Švédsku 55:59

Basketbal Foto: TASR

Zverenky trénera Maroša Kováčika si s rovnakým súperom zmerajú sily už vo štvrtok opäť v Infiniti aréne (18.00).

Košice 8. augusta (TASR) - Slovenské basketbalové reprezentantky do 20 rokov podľahli v stredu v košickej Infiniti aréne rovesníčkam zo Švédska a prehrali tesne 55:59. Slovenky nezvládli vstup do zápasu, keď prehrávali vysoko 4:15, no do polčasu otočili vývoj stretnutia vo svoj prospech (26:24). Po tridsiatich minútach ešte viedli o tri body 42:39, ale v záverečnej desaťminútovke dovolili severankám vyrovnať a napokon aj po chybných prihrávkach zvíťaziť štvorbodovým rozdielom.

Zverenky trénera Maroša Kováčika si s rovnakým súperom zmerajú sily už vo štvrtok opäť v Infiniti aréne (18.00). Pre Slovenky to bude zároveň posledný prípravný duel pred blížiacim sa európskym šampionátom, ktorý sa uskutoční v Maďarsku (16.-26. augusta).



výsledok:

Slovensko 20 - Švédsko 20 55:59 (26:24)

Štvrtiny: 9:15, 17:9, 16:15, 13:20. Najviac bodov: Kiššová 11, Bálintová a Oravcová po 7 - Abdiová 20, Vesterbergová 10. TH: 8/6-16/12, fauly: 24:18, trojky 5:5, 300 divákov.



Maroš Kováčik, tréner SR: "Musím povedať, že prišiel veľmi kvalitný tím, pretože Švédky sa prezentovali veľmi dobrou hrou. Netreba zabúdať ani na to, že minulý týždeň odohrali veľmi kvalitný turnaj v Turecku, kde porazili Rusky, tesne prehrali s domácim Tureckom a porazili Bielorusko. Pre nás to bol naozaj kvalitný súper, škoda, že sme nezvládli záver duelu. Povedal by som, že sme zaplatili nováčikovskú daň, keďže dve najmladšie dievčatá stratili loptu. Nemôžem však povedať, že to rozhodlo, ale najmä to, že sme neboli až do konca koncentrovaní. Dievčatá ukázali, že vedia bojovať a môžu hrať proti akémukoľvek súperovi."

Marta Páleníková, kapitánka SR: "Švédky prišli v silnej zostave a myslím si, že na záver prípravy je to súper, ktorý nás dokáže poriadne preveriť. Bol to zápas na diametrálne odlišnej úrovni ako tie predchádzajúce, podobný aké odohráme na ME. V úvode sme zaspali a v závere urobili dve chyby pri prihrávke, čo nám pokazilo zápas. V druhej a tretej štvrtine sme však hrali to, čo sme chceli a dokázali sme si, že to vieme."