Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Anglicko v príprave proti rivalovi z Walesu, Nemci hostia Turkov

Na archívnej snímke tréner futbalistov Anglicka Gareth Southgate. Foto: TASR/AP

Česi mali opäť problém so skladbou tímu kvôli zraneniam aj koronavírusu.

Bratislava 7. októbra (TASR) - V októbrovom asociačnom termíne vyhradenom na prípravné futbalové zápasy sa uskutočnia viaceré zaujímavé konfrontácie. Anglicko privíta vo Wembley rivala z Walesu, Nemci v Kolíne Turkov či úradujúce majstri Európy Portugalci v Lisabone suseda zo Španielska. V akcii bude aj súper Slovenska v Lige národov Česi, ktorí hrajú na Cypre. Škótsko a Izrael sa pripravujú na vzájomný duel v semifinále play off EURO 2020, hrať sa bude podobne ako duel Slovenska s Írskom vo štvrtok 8. októbra.

Tréner Anglicka Gareth Southgate môže dať vo štvrtok šancu novým tváram ako je napr. útočník Dominic Calvert-Lewin z Evertonu. "Splnil sa mi sen. Tvrdo som pracoval a som veľmi hrdý. Teším sa z pozvánky a dúfam, že dostanem príležitosť," citovala hráča agentúra DPA. Po súboji s Walesom sa Angličania opäť vo Wembley a bez prítomnosti divákov stretnú v Lige národov s Belgickom a Dánskom. "Budem robiť v zostavách zmeny, pretože nemôžu hrať rovnakí hráči vo všetkých zápasoch. máme zodpovednosť, sezóna je výzvou pre kluby aj reprezentácie, takže musíme byť jednotní," uviedol Southgate.

Tréner Nemecka Joachim Löw proti Turkom nechá odpočívať hráčov majstrovského Bayernu a Lipska, ktorí mali náročnú minulú sezónu vzhľadom v účinkovaniu v Lige majstrov. V LN proti Ukrajine a Švajčiarsku sa však už bude spoliehať aj na nich. V akcii budú aj ďalšie futbalové veľmoci, majstri sveta Francúzi hostia Ukrajinu, Taliani Moldavsko a Belgičania si zahrajú proti Pobrežiu Slonoviny.

Česi mali opäť problém so skladbou tímu kvôli zraneniam aj koronavírusu. "Ale v septembri bolo horšie, teraz aspoň môžeme pokračovať. Keď vám vypadne sedem hráčov, je to zásah a komplikácia. Doba je ale taká, boli sme pripravení," citovali české médiá Jiřího Chytrého, asistenta hlavného trénera Jaroslava Šilhavého.



Prípravné zápasy:

streda 7. októbra

18.00 Čierna Hora - Lotyšsko

18.00 Dánsko - Faerské ostrovy

18.00 Estónsko - Litva

18.00 Cyprus - ČR

18.00 Malta - Gibraltár

20.15 Luxembursko - Lichtenštajnsko

20.30 Rakúsko - Grécko

20.45 Taliansko - Moldavsko

20.45 Nemecko - Turecko

20.45 Holandsko - Mexiko

20.45 Poľsko - Fínsko

20.45 Portugalsko - Španielsko

20.45 Slovinsko - San Maríno

20.45 Švajčiarsko - Chorvátsko

21.10 Francúzsko - Ukrajina



štvrtok 8. októbra:

18.15 Rusko - Švédsko

20.45 Belgicko - Pobrežia Slonoviny

21.00 Anglicko - Wales