Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Spartak Trnava v 12. kole porazil Michalovce, Slovan zdolal Tatran

Na snímke zľava hráč FC Spartak Trnava Erik Jirka, brankár MFK Zemplín Michalovce Matúš Kira a hráč Michaloviec Miroslav Božok v zápase 12. kola Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce – FC Spartak Trnava 14. októbra 2017 Michalovciach. Foto: TASR/Roman Hanc

Pozrite si aj ďalšie výsledky.

Bratislava 14. októbra (TASR) - V sobotu sa hrali ďalšie zápasy 12. kola Fortuna ligy.

MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava 0:3


Dej zápasu výrazne ovplyvnila 5. minúta, keď sa po pravej strane predral Čanturišvili a Čonka umiestnil loptu do siete - 0:1. Následne sa hostia zamerali na rýchle kontry a v 23. minúte po jednej z nich viedli už 2:0, keď Jirka potrestal chybu michalovskej obrany. Michalovčania mohli znížiť, ale v stopercentnej šanci v 45. minúte Danko netrafil bránku.



V druhom polčase sa obraz hry zmenil. Michalovčania sa snažili, ale v 55. minúte Šimčák spálil stopercentnú šancu. V 63. minúte mohli domáci skórovať, no Dankova strela opäť išla tesne vedľa. Hostia sa naďalej zameriavali na rýchle protiútoky a po jednej z nich zvýšili striedajúcim Kadlecom na 3:0. Snaha domácich v závere nepriniesla ani čestný úspech.

MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava 0:3 (0:2)

Góly:
5. Čonka, 23. Jirka, 83. Kadlec. Rozhodovali: Pavlík - Benko, Hrčka, ŽK: Danko, Carrillo - Lukič, Vlasko, 1813 divákov

zostavy a striedania:

Michalovce:
Kira - Sviarčinskij, Kavka, Carrillo, Božok - Grič (88. Bednár) - Koscelník, Žofčák, Danko (74. Bragin), Šimčák (55. Regáli) - Sulley

Spartak: Vantruba - Lukič (73. Kadlec), Tóth, Godál, Čonka (79. Hladík) - Sloboda, Pehlivan - Čanturišvili (90. Lovás), Vlasko, Jirka - Egho

Anton Šoltis, tréner Michaloviec:
"Vstup do zápasu sme si predstavovali ináč. Chceli sme hrať aktívne, no prvý polčas sme mali príliš veľký rešpekt zo súpera. Táto prehra je pre nás príliš krutá, musíme zdvihnúť hlavy, pretože na nás čakajú ďalšie dôležité zápasy."

Nestor El Maestro, tréner Trnavy: "Zvyčajne je v Michalovciach veľmi ťažké zvíťaziť, vždy to bývajú vyrovnané zápasy. Aj tento bol pre nás náročný, dali sme však tri góly a žiadny sme nedostali."


Slovan Bratislava - 1. FC Tatran Prešov 3:2


Hráči Slovana Bratislava vstúpili do zápasu aktívne a už v 1. minúte si utvorili príležitosť na otvorenie skóre, no Savičevič zvnútra šestnástky namieril iba nad. Po piatich svižných minútach tempo hry upadlo. Zaujímavú situáciu priniesla 13. minúta, keď sa po spolupráci s Oršulom dostal pred prešovského brankára Mareš, ale Slančík predviedol výborný zákrok. O desať minút neskôr nepremenil Mareš ani svoju druhú šancu a z rýchleho prešovského protiútoku prišiel trest pre domácich.

Prízemný center do šestnástky z pravej strany sa dostal až k voľnému Wiezikovi, ktorý poslal Prešov zblízka do vedenia - 0:1. V 26. minúte predviedol peknú individuálnu akciu Oršula, no zakončenie mu nevyšlo. Slovan sa dočkal vyrovnávajúceho gólu v 30. minúte, keď spoluprácu dvojice Hološko a Savičevič zakončil presnou strelou z desiatich metrov Holman - 1:1. O štyri minúty bol v šanci Mareš, ale peknú Holmanovu prihrávku nepremenil na vedúci gól Slovana a tak sa polčas skončil nerozhodne.

Druhé dejstvo sa tiež začalo aktivitou "belasých", z ktorej však vyťažili len strelu Hološka do brvna. Skóre sa však zmenilo na opačnej strane. Po chybe domácej obrany sa dostali do protiútoku hostia, keď išli dvaja na brankára Greifa. Adekunle nezištne prihral pred prázdnu bránku striedajúcemu Streňovi a ten poslal Tatran do vedenia - 1:2. Po tomto góle pokračoval Slovan v tlaku, ale do zakončenia sa nedostával. Pekná akcia vyšla domácim v 67. minúte, keď presný center Božikova poslal do siete hlavou Mareš a vyrovnal na 2:2. Mareš sa presadil aj druhýkrát, v 77. minúte zblízka zužitkoval Oršulov center s Slovan viedol 3:2. Domáci si náskok udržali až do konca a pripísali si tri body po obrate.

ŠK Slovan Bratislava - 1. FC Tatran Prešov 3:2 (1:1)

Góly:
67. a 77. Mareš, 30. Holman - 23. Wiezik. ŽK: Rabiu, Mareš - Bartek, rozhodovali: Chmura - Lieskovský, Galo, 825 divákov

zostavy a striedania:

Slovan Bratislava:
Greif – Čikoš, Sekulič, Božikov, Chouchoumis (46. Božikov) – Savičevič (60. Vittek), Rabiu (79. Droppa) – Hološko, Holman, Oršula - Mareš

1. FC Tatran Prešov:
Slančík - Bartek, Hovančík, Udeh, Kačala - Adekunle (72. Miliutin), Sedlák, Keresteš, Černák (41. Streňo) - Katona (82. Dupkala) - Wiezik

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana Bratislava: "Chceli sme od začiatku hrať na ich polovici, kombinačne sa dostávať do šancí. Mali sme veľa možností, mrzí ma, že sme nedali viac gólov. Vedeli sme, že Prešov bude hrať na brejky a hral dobre. Zvládli sme tento ťažký zápas a sme šťastní. Dostali sme hlúpe góly a dúfam, že sa to nebude opakovať. Gratulujem súperovi k výkonu."

Sergij Kovalec, tréner Tatrana Prešov:
"Bol to dobrý zápas, mohli sme aj remizovať, ale Slovan zvíťazil zaslúžene. Náš brankár chytal veľmi dobre a verím, že sa budeme naďalej zlepšovať."


AS Trenčín - FK Senica 4:1


Trenčania chceli po reprezentačnej prestávke nadviazať na predchádzajúce tri víťazstvá a do zápasu naskočili rezko. Hneď v 1. minúte ponúkol prihrávku z pravej strany do šestnástky Gong. Tiesnený Ubbink však prestrelil. O päť minút sa do prvej príležitosti dostal Janga. Loptu napálil iba do brankára a Ubbink brániacu hradbu tiel neprekonal. Aktivita na domácich kopačkách pokračovala. V 16. minúte sa k sólu od polovice ihriska odhodlal Beridze a po slalome pomedzi obrancov zakončil technickou strelou tesne vedľa ľavej žrde. Seničania sa väčšinu času iba bránili. Ich snaha o vyrážanie do kontier končila pred šestnástkou Šemrinca. Hoci boli domáci aktívnejší, vyložené šance si vypracovať nedokázali, keď stroskotávali na dobre organizovanej obrane Záhorákov. Postupom času domáce útoky prestali byť nebezpečné a hostia bez vážnejších problémov držali nerozhodný stav. Až v 41. minúte rozjasal domácich fanúšikov Van Haaren, keď umiestnenou strelou z priameho kopu potrestal faul na Beridzeho - 1:0. O tri minúty priamy kop v podaní Ubbinka našiel hlavu Jangu a ten sa nepomýlil – 2:0.

Aj po prestávke pokračovali Trenčania v aktívnej hre ako v závere prvého dejstva. V 52. minúte Šulek prihral do jasnej pozície Jangovi, pre ktorého už nebol problém zblízka pridať tretí gól - 3:0. V závere 55. minúty predviedol rýchly protiútok Beridze cez celé ihrisko. Prihral Ubbinkovi, no ten nedokázal prekonať Placha. Seničania boli po prestávke ofenzívnejšie naladení, čo potvrdil dravým prienikom Vaščák. Pri strele z uhla však nemal presnú mušku. V 66. minúte Trenčania viedli už štvorgólovým rozdielom.

Z hranice veľkého vápna sa k strele odhodlal Šulek a hoci jeho strela išla mimo bránky, s prispením teču brániaceho futbalistu sa lopta zatrepotala v sieti - 4:0. O tri minúty mal ďalší presný zásah na kopačke Van Haaren. Tiesnený nedokázal trafiť priestor bránky. Od 73. minúty hrali Seničania o jedného muža v poli navyše. Pre zranenie hlavy odišiel z trávnika Šulek. Senica dosiahla desať minút pred koncom čestný úspech, keď z pokutového kopu skorigoval Podhorin - 4:1. Sedem minút pred koncom sa Šulek vrátil do hry.

AS Trenčín – FK Senica 4:1 (2:0)

Góly:
44. a 52. Janga, 41. Van Haaren, 66. Šulek – 80. Podhorin (z 11 m). Rozhodovali: Glova – Tomčík, Ádam, 1448 divákov

zostavy a striedania:

Trenčín:
Šemrinec – Šulek, Kleščík, Lawrence, Skovajsa – El Madioui – Van Haaren, Ubbink – Gong (46. Azango), Janga (69. Mance), Beridze (65. Paur)

Senica: Plach – Otrísal, Ranko, Jarabica, Podhorin – Richtárech, Krč (66. Kováč) – Duga (77. Rigo), Vaščák, Šefčík – Smékal (46. Sarpei)

Roman Marčok, tréner Trenčína:
"S výsledkom sme spokojní, no nie s predvedenou hrou. Neboli sme dostatočne aktívni a úspešní v napádaní. Máme rezervy, o ktorých vieme. Ukázalo sa, že máme pred sebou veľa práce."

Ladislav Hudec, tréner Senice: "Trenčínu chcem pogratulovať k výkonu. Pripravovali sme sa, že budeme veľa behať bez lopty. Víťazstvo domácich je absolútne zaslúžené. Náš brankár chytil veľa šancí, hráči sa snažili, ale v sobotu sme nemali na viac."


Železiarne Podbrezová - DAC Dunajská Streda 0:2


V zápase sa tabuľkový rozdiel, ktorý vyznieval jasne v prospech DAC, úplne zmazal. Obe mužstvá hrali opatrne, zo zabezpečenej obrany, obe v dôležitých chvíľach sprevádzali nepresnosti, a tak sa v prvom polčase hralo najmä medzi šestnástkami. Najväčšiu šancu spálil po chybe Kostelného v 22. minúte Pačinda, keď tiesnený napálil loptu do vybiehajúceho Kuciaka, a bola to jediná strela na bránku počas celého dejstva. Spočiatku mali územnú prevahu hostia, aj keď o prvý gólový náznak sa postaral v 7. minúte hlavičkou domáci Leško. Postupne sa pomerne nezáživná hra pre divákov presunula na polovicu hostí, no "železiari" za celý polčas medzi tri žrde netrafili.

V 24. minúte vyslal z diaľky nepresnú strelu Mikuš, v 33. minúte Bernardinu trafila po priamom kope lopta tak, že sa od neho odrazila mimo bránky. Po Leškovom rohu v 39. minúte skončila aj hlavička Djordjeviča mimo. Z hostí bol najviac nebezpečný Pačinda, ani on však nič nevymyslel. Okrem nepremenenej príležitosti v 22. minúte sa do podobnej situácie dostal aj o dve minúty neskôr, Kuciak však výborne čítal hru a včasným vybehnutím nepustil Pačindu ani do zakončenia.

Po zmene strán spálil v 51. minúte obrovskú šancu Čmelík, v rýchlom protiútoku a prečíslení mu loptu naservíroval Pačinda, no Čmelík trafil len do brankára Kuciaka. V 56. minúte vyťažil Čmelík z ďalšieho brejku iba veľmi nepresnú strelu a po hodine hry to na ihrisku vyzeralo tak, že sa len ťažko nájde gólový strelec. Napokon sa predsa len našiel, v 65. minúte po viackrát odrazenej lopte trafil do siete zo štyroch metrov Huk a domácim nezostávalo iné, ako všetko vsadiť na ofenzívu. Zabudli však na obranu a mohli na to po nepresnej hlavičke Divkoviča v 69. minúte doplatiť.

"Železiari" v 78. minúte konečne trafili aj bránku po chybe Kalmára a slabej strele Rendlu. Za celý zápas to bola mizerná bilancia a aj preto si prehru zaslúžili. Jej trpkosť zvýraznil gól Ljubičiča v 89. minúte po prečíslení, strele, zákroku Kuciaka a dotlačení lopty do siete.

FK Železiarne Podbrezová - FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:2 (0:0)

Góly:
65. Huk, 89. Ljubičič. Rozhodoval: Očenáš, ŽK: Čmelík, Ľupták (obaja Dunajská Streda), 1014 divákov

zostavy a striedania:

Železiarne Podbrezová:
Kuciak - Viazanko, Krivák, Kostelný, Djordjevič – Baéz, Haščák (79. Kuc) – Bernardina (70. Jedinák), Mikuš, Leško - Rendla

DAC Dunajská Streda: Macej - Koštrna, Šatka, Huk, Davis – Ľupták (76. Aluku), Ljubičič, Ashiru (53. Malec) - Čmelík (60. Divkovič), Kalmár - Pačinda

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "V prvom polčase sa splnilo to, čo sme čakali, mal primerané parametre, len chýbalo väčšie sebavedomie. Nevyhli sme sa pár technickým chybám, žiadalo sa viac presadiť smerom dopredu. V druhom polčase to bolo o tom, kto strelí prvý gól, žiaľ, pri štandardnej situácii sme inkasovali, čo bolo dosť bolestivé. Dostali sme sa do kŕča a nedokázali sme ho, najmä vo finálnej fáze, prekonať. Pohotovosť a pokoj chýbali, súper bol minimálne o ten jeden gól lepší."

Marco Rossi, tréner Dunajskej Stredy:
"Naše víťazstvo bolo zaslúžené, hrali sme v prvom polčase dobre takticky, horšie technicky, v druhom sme sa zlepšili aj v tomto aspekte. Veľmi nám pomohol striedajúci Malec, ktorý vybehol na ihrisko a hneď sa zapojil účinne do hry."

Martin Kuciak, brankár Podbrezovej: "V tomto zápase sa stretli pomerne rovnaké mužstvá, presne vedeli, čo majú hrať. Nestrelili sme úvodný gól, ten bol dôležitý, súper ho strelil a po ňom už dobre bránil. My sme sa nevedeli presadiť, ja som niečo chytil, škoda, výsledok mrzí, v domácom prostredí by sa takéto zápasy mali buldočou povahou pretlačiť."

Tomáš Huk, autor gólu Dunajskej Stredy: "Bolo to spočiatku ťažšie, súper nás dosť zatlačil. My sme to prežili, v druhom polčase sme si viac verili a využili sme kvalitu. Som rád, že som trafil sieť, Podbrezová bola aj aktívna, no my sme si dávali pri niektorých nebezpečnejších situáciách dostatočný pozor. Vonku sme udržali nulu, čo sa nám predtým nestávalo, o to viac nás toto víťazstvo teší."


MFK Ružomberok - ViOn Zlaté Moravce 1:1


ViOn od začiatku potvrdzoval, že do Liptova prišiel s ofenzívnym apetítom, mužstvá divákom servírovali otvorený futbal. Pod prvý strelecký pokus sa v 3. minúte podpísal hosťujúci Gešnábel, jeho ľavačka z diaľky však minula pravý dolný kút bránky Liptákov. V 10. minúte hostia potiahli rýchlu akciu po pravej strane, Chren vypálil zo sľubnej pozície, ale domáci jeho strelu zblokovali. O tri minúty nato sa na druhej strane Haskič ocitol zoči-voči Kováčovi, hlavou však iba pohladil loptu a tá minula bránku.

V 27. minúte sa obrovskej chyby dopustil mladý domáci brankár Krajčírik, lenže Urgela netrafil opustenú bránku. V 29. minúte Daniel určite prekvapil nielen brankára hostí Kováča, ale asi aj sám seba a z ťažkého uhla pravačkou zasunul loptu pod brvno - 1:0. Dlho sa domáci z vedenia netešili, o šesť minút nato Gešnábel po rohovom kope zblízka dopravil do siete odrazenú loptu od žrde - 1:1. Dve minúty pred naplnením prvého dejstva Dobrotka po surovom faule na Gála-Andrezlyho uvidel druhú žltú kartu a hostia pokračovali v zápase len s desiatimi mužmi.

V 51. minúte sa Gešnábel prekľučkoval až pred Krajčírika a po osobnom súboji s P. Maslom v páde už nezakončil. Hostia si pýtali pokutový kop. V 62. minúte Kochan spoza šestnástky namieril len nad. V 65. minúte Haskič vyhral vysoký súboj s Kováčom, ale hlavou minul bránku hostí. O chvíľu nato Krajčírik vytlačil nad nepríjemnú Karlíkovu hlavičku. V 76. minúte sa do veľkej šance dostal Kunca, no prehlavičkoval aj bránku ViOnu. V 84. minúte Daniel pripravil streleckú parketu pre Kostadinova, toho vychytal Kováč. Na skóre sa už nič nezmenilo.

MFK Ružomberok – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:1 (1:1)

Góly:
29. Daniel – 35. Gešnábel. Rozhodovali: Hrčka - Slyško, Kováč, ŽK: Kupec - Dobrotka, Urgela, Szymonowicz, ČK: 43. Dobrotka (ViOn) po 2. ŽK, 1442 divákov

Zostavy a striedania:

Ružomberok:
Krajčírik – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Kupec (66. Kunca) – Qose – Daniel, D. Takáč (76. Kostadinov), Kochan, Gál-Andrezly – Haskič

Zlaté Moravce: Pavol Kováč – Dobrotka, Nikolič, Karlík, Chren - Szymonowicz – Ewerton (87. Bariš), De Oliveira Silva (90.+2 Sládek), Záhumenský - Gešnábel (76. Cleber) – Urgela

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Nám sa bod máli, naším cieľom bolo víťazstvo. Dobre sme zápas rozbehli, išlo sa do vedenia, potom prišlo vyrovnanie. V druhom polčase sme boli málo dôrazní v súperovej šestnástke, keď sme sa aj dostali do gólových šancí, tým pádom sme nemohli strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Aj preto sa stretnutie skončilo remízou. Moravce sa prezentovali ako nepríjemný, behavý súper."

Juraj Jarábek, tréner ViOnu: "Tešili sme sa do Ružomberka, máme tu kamarátov, Ružomberok má výborné mužstvo, výborných trénerov, preto sme čakali ťažký duel, čo sa aj potvrdilo. Chalani boli veľmi dobre pripravení, no najmä to dokázali aj na ihrisku. Vedeli, čo majú hrať, boli tiež absolútne uvoľnení. Pribrzdilo nás Dobrotkovo vylúčenie, ale aj desiati sme boli nebezpeční smerom dopredu, čo bolo veľmi dôležité. Párkrát sme mali aj šťastie, s bodom sme spokojní."