Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

1. FC Tatran Prešov vyhral nad Slovanom Bratislava 2:1

Prvý polčas mal skôr tréningové tempo. Po výmene strán nastal dosť nečakaný obrat.

Prešov 20. mája (TASR) - V slnečnom počasí sa obaja súperi nedokázali za štyridsaťpäť minút donútiť k vyšším obrátkam. Prvý polčas mal skôr tréningové tempo.

O prvý vážnejší moment sa po štvrťhodine hry postarali hostia, keď po ich prvom rohu namieril z prvej Halenár z dvadsať metrov tesne vedľa. V 20. minúte už Slovan viedol, keď po spätnej prihrávke Pirosku z bránkovej čiary sa z 11 m bezpečne presadil Halenár. Za zmienku ešte stáli dva strelecké pokusy, obidva z kopačiek hostí. V 22. minúte Piliev zblízka namieril tesne vedľa a neskôr Grendel z diaľky natiahol domáceho brankára Diviša.

Po výmene strán nastal dosť nečakaný obrat. Domáci vyrovnali hneď z prvej strely medzi žrde v zápase. Autorom bol Marcin, pre ktorého to bol premiérový zásah v seniorskom drese a Corgoň lige. Ten istý hráč mal po chvíli na kopačke ďalší gól, pri jeho strele sa však vyznamenal hosťujúci brankár Kováč. Ďalší úder zasadili Východniari majstrovi v 67. minúte, keď po prihrávke De Oliveiru skóroval Petráš. Prešov sa mohol strelecky presadiť aj tretíkrát, Jánošík však zobral gól z kopačky Hruškovi.

1. FC Tatran Prešov - Slovan Bratislava 2:1 (0:1)


HLasy trénerov

Sergij Kovalec, tréner Prešova: "V prvom polčase sme nepodali očakávaný výkon. Hrali sme proti dobrému súperovi. Cez prestávku sme si povedali, čo sa dá v našej hre zlepšiť.

Góly: 51. Marcin, 67. Petráš - 20. Halenár. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Adam, Piter-Bučko, Marcin - Konečný, 1030 divákov.

Zostavy a striedania:

1. FC Tatran Prešov: Diviš - Lysjuk, Piter-Bučko, Krajník, Leško - Petráš - Marcin (70. Dolný), Adam (46. Hruška), Katona, Torres De Oliveira - Guba (46. Kamenčík).

Slovan Bratislava: Kováč - Kolčák, Kladrubský, Had, Konečný - Kopúnek (62. Smetana) - Piroska, Grendel, Halenár (54. Jánošík), Piliev - Šebo (71. Szarka).