Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Samovražda: Rýchlik zrazil muža

Ilustračná snímka

Nehodu vyšetruje polícia. Celkovo bolo zmeškaných deväť vlakov osobnej dopravy.

Bratislava 19. februára (TASR) – Minulý týždeň vyhasol na koľajniciach jeden ľudský život. V úseku Horná Streda – Potvorice totiž zrazil regionálny rýchlik muža. Pravdepodobnou príčinou bola samovražda. Nehodu vyšetruje polícia. Celkovo bolo zmeškaných deväť vlakov osobnej dopravy. TASR o tom informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

Na priecestiach ŽSR došlo minulý týždeň k jednej zrážke auta s vlakom, a to v úseku Lipany – Sabinov. "Počas jazdy osobného vlaku došlo k zrážke na priecestí so svetelným zabezpečovacím zariadením bez závor. Osobný vlak sa zrazil s autom. Vodič s vozidlom nezastal a z miesta nehody ušiel," priblížila Pavliková. Počas šetrenia sa však vinník nehody vrátil. V úseku Čadca – Čierne pri Čadci polícii nahlásili prerazenie závor vozidlom, páchateľa zadržali. Auto bez vodiča bolo ohlásené policajnou hliadkou v úseku Prešov – Veľký Šariš. Za pomoci hasičov bolo auto odtlačené do bezpečnej vzdialenosti.

V úseku Lužianky – Nitra stihol zastaviť vlak v hlavnej traťovej koľaji pred osobou, ktorá bola zaistená a odvezená privolanými policajtmi. V úseku Sabinov - Lipany vyskočil cestujúci z osobného vlaku na zastávke Pečovská Nová Ves. Rušňovodič osobného vlaku oznámil v Železničnej stanici Bratislava-Nové Mesto osobu ležiacu na nástupišti. Privolaní záchranári ju neúspešne oživovali zhruba desať minút. V Železničnej stanici Trnava bolo v podchode objavené telo muža, ktorý však už nejavil známky života.

ŽSR zaznamenali aj vyčíňanie vandalov. Tí posprejovali súpravu vlaku a zastávku Melčice. V Železničnej stanici Nové Zámky rozbili sklenenú vyplň vo vestibule stanice. Kamene naukladané vo výhybke spolu s prázdnou fľašou boli nájdené počas odstraňovania poruchy v Železničnej stanici Ličartovce. Viacerí rušňovodiči ohlásili minulý týždeň maloleté osoby, ktoré hádzali kamene do vlakov v Železničnej stanici Budkovce. Vandali rozbili kameňom okno na idúcom osobnom vlaku v úseku Kysak – Kostoľany nad Hornádom. Kamene do vlaku hádzali neznáme osoby aj v Železničnej stanici Turňa nad Bodvou.