Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Na železniciach sa minulý týždeň predišlo viacerým samovraždám

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Bez zranení sa zaobišla aj udalosť neďaleko ŽST Pezinok. Osobný vlak pri vchádzaní do stanice prešiel celou súpravou ponad ženu ležiacu v koľajisku.

Bratislava 22. januára (TASR) - Uplynulý týždeň sa na železniciach zaobišiel bez strát na životoch. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) neevidujú ani žiadnu zrážku vlaku s človekom či autom na železničných priecestiach v ich správe. TASR informoval odbor komunikácie Železníc Slovenskej republiky (ŽSR).

Bez zranení sa zaobišla aj udalosť neďaleko ŽST Pezinok. Osobný vlak pri vchádzaní do stanice prešiel celou súpravou ponad ženu ležiacu v koľajisku. "Žena s duševnou poruchou neutrpela žiadne zranenie, po príchode rýchlej zdravotnej pomoci bola odvezená do nemocnice," doplnil odbor komunikácie.

Pod vlak sa chcela hodiť ďalšia psychicky narušená osoba na ŽST Turany, polícia osobu včas zadržala. Policajti zachránili aj osobu so samovražednými úmyslami na železničnom moste v úseku Varín - Vrútky. Zabrániť tragédii sa podarilo i v úseku Bratislava hlavná stanica - Bratislava Lamač, kde rušňovodič EC vlaku včas zbadal samovraha na trati.

Neubúda ani prípadov vandalizmu. "Pohyb dvoch chlapcov spozorovala výpravkyňa na ŽST Myjava a neskôr bolo zistené posprejovanie jednej strany súpravy osobného vlaku," poznamenal odbor komunikácie. V ŽST Barca nahlásili krádež 52 kusov vodivých prepojov, v čakárni ŽST Hronská Dúbrava evidujú poškodenú vývesnú tabuľu s odchodmi vlakov, v ŽST Komárno sa snažili tri osoby vypáčiť kávomat vo vestibule.