Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

ZMOS vyjadruje vďaku všetkým pedagógom pri príležitosti Dňa učiteľov

Na archívnej snímke predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik Foto: TASR Dano Veselský

Uvedomujem si, že práca každého učiteľa ďaleko prevyšuje hranice školy a zasahuje do všetkých oblastí bežného života, uviedol predseda ZMOS Jozef Božik.

Bratislava 28. marca (TASR) - Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) vyjadruje vďaku pri príležitosti Dňa učiteľov všetkým učiteľkám a učiteľom i zamestnancom materských, základných, umeleckých, jazykových a špecializovaných škôl, ako aj stredných a vysokých škôl za ich prácu. TASR o tom informovala ústredná riaditeľka kancelárie ZMOS Zuzana Špačeková.



"Poďakovanie, ale i rešpekt a úcta im patrí počas celého roka. Uvedomujem si, že práca každého učiteľa ďaleko prevyšuje hranice školy a zasahuje do všetkých oblastí bežného života," uviedol predseda ZMOS Jozef Božik. Ocenil, že učitelia ostávajú svojej práci verní napriek tomu, že je podľa neho často zložitá, niekedy aj nevďačná a nedocenená. "Je to dôkazom toho, že úlohu učiteľa nevnímajú len ako zamestnanie, ale predovšetkým ako svoje poslanie. A za to im patrí veľká vďaka," poznamenal.

Pripomenul, že mestá a obce sú najpočetnejším zriaďovateľom škôl a školských zariadení počas povinnej školskej dochádzky, čo odôvodňuje dôležitosť tejto ich samosprávnej kompetencie.