Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Výzvu na odstúpenie Šimkovičovej podpísalo 80.000 ľudí

Na snímke ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS). Foto: TASR Martin Baumann

Pani ministerka berie petíciu na vedomie a rešpektuje názor ľudí. Sme v demokracii a každý má právo na svoj názor, aj na spisovanie petície, uviedol v reakcii pre TASR hovorca Ministerstva kultúry SR.

Bratislava 19. januára (TASR) - Otvorenú výzvu na odstúpenie Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS) z postu ministerky kultúry už podpísalo vyše 80.000 ľudí. TASR o tom informovali z petičného výboru. Ministerka podľa stanoviska berie petíciu na vedomie a rešpektuje názor ľudí.

"Iniciátori a iniciátorky výzvy poukazujú na Šimkovičovej autoritárske praktiky pri vedení rezortu, netransparentnosť rozhodovacích procesov, absenciu diskusie s odbornou verejnosťou, ako i dátových analýz či chýbajúcu víziu, ku ktorej by mali jednotlivé kroky ministerstva viesť," priblížili. Šimkovičová podľa nich vytvára falošné rozpory medzi tzv. "tradičnou" a "súčasnou" kultúrou, čím sa snaží prekryť vlastnú neschopnosť riešiť systémové problémy rezortu.

"Pani ministerka berie petíciu na vedomie a rešpektuje názor ľudí. Sme v demokracii a každý má právo na svoj názor, aj na spisovanie petície," uviedol v reakcii pre TASR hovorca Ministerstva kultúry SR Pavol Čorba.