Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Výsledok je prehrou pravice aj mojou osobnou, vraví Mikuláš Dzurinda

Foto: TASR/Vladimír Benko

Predseda SDKÚ-SD je však presvedčený, že jeho strana nie je na rovnakej ceste ako ĽS-HZDS, ktorá sa už druhýkrát nedostala do Národnej rady SR.

Bratislava 11. marca (TASR) - Výsledky volieb sú ťažkou prehrou slovenskej pravice, SDKÚ-DS aj jej predsedu Mikuláša Dzurindu. Po príchode do diskusnej relácie TV Markíza to dnes konštatoval dosluhujúci šéf slovenskej diplomacie M. Dzurinda. "Platí to aj pre moje preferenčné krúžky," dodal.

O ďalšom smerovaní strany sa podľa šéfa SDKÚ-DS rozhodne až po rokovaniach v nasledujúcich dňoch.

Dzurinda je však presvedčený, že jeho strana nie je na rovnakej ceste ako ĽS-HZDS, ktorá sa už druhýkrát nedostala do Národnej rady SR. "Verím, že prijmeme také opatrenia, ktoré znovu naštartujú "modrú"... My sme schopní sebareflexie, prijmeme také opatrenia, že sa budeme dvíhať na nohy," uviedol Dzurinda. Či medzi tieto zmeny bude patriť aj výmena na poste lídra strany, zatiaľ nechcel komentovať.

Hoci SDKÚ-DS dlhodobo avizovala, že žiaden hlas za ich stranu neskončí v koalícii so Smerom-SD, strana nevylúčila, že na rokovaniach s víťazom volieb by sa mohla zúčastniť. Definitívne rozhodnutie však podľa Dzurindu padne, až keď SDKÚ-DS dostane pozvánku v konkrétnom znení, pretože zatiaľ na stretnutie nevidí dôvod. "Pokiaľ mám dobré čísla v hlave, tá dominancia Smeru je až nepríjemne veľká," doplnil.