Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Otázky voličov zodpovie infolinka

Voliči na linke dostanú informácie o svojich právach a povinnostiach či o organizačnom zabezpečení volieb.

Bratislava 4. novembra (TASR) - Informácie o sobotňajších (9. 11.) voľbách do vyšších územných celkov sa môžu voliči už dozvedieť aj na informačnej linke, ktorú zriadilo Ministerstvo vnútra SR. Funguje oddnes na telefónnych číslach 02/4859 2312 a 02/4859 2313.

Voliči na linke dostanú informácie o svojich právach a povinnostiach či o organizačnom zabezpečení volieb. "V prípade, že občan na tomto čísle oznámi podnet, ministerstvo vnútra sa ním bude zaoberať," uviedla pre TASR zapisovateľka Ústrednej volebnej komisie (ÚVK) Eva Chmelová. Dodala, že dnes v poobedňajších hodinách bude uverejnené aj číslo, na ktorom budú môcť občania svoje podnety oznamovať ÚVK.

Na už fungujúcu informačnú linku môžu voliči volať až do 9. novembra. Môžu sa na nej informovať denne od 7.00 h do 15.30 h. V deň volieb bude linka prístupná až do 22.00 h. Chmelová zdôraznila, že informačná linka je určená výlučne pre voličov a nebudú na nej poskytované informácie právnickým osobám, médiám, politickým stranám a obciam.