Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Vláda schválila zámer odkúpiť bývalý hotel Junior v Jasnej

Na snímke minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker (Hlas-SD) hovorí s novinármi počas 18. zasadnutia vlády SR 22. februára 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Minister Tomáš Drucker (Hlas-SD) po rokovaní vysvetlil, že odkúpením chce zachovať lukratívny majetok vo vlastníctve štátu.

Bratislava 22. februára (TASR) - Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVM) SR chce odkúpiť objekt hotela Junior v Jasnej aj s príslušnými pozemkami. Návrh na schválenie zámeru odkúpenia vybraného nehnuteľného majetku vo vlastníctve Nadácie Intenda a akciovej spoločnosti Hotely mládeže Slovakia (HMS), odsúhlasila vo štvrtok vláda.

Minister Tomáš Drucker (Hlas-SD) po rokovaní vysvetlil, že odkúpením chce zachovať lukratívny majetok vo vlastníctve štátu. Rezort je jedným zo zakladateľov Nadácie Intenda, ktorá hotel vlastní. Prevádzkovateľom hotela je dcérska spoločnosť nadácie - Hotely mládeže Slovakia. "Dostal som informáciu, že pred dvomi - tromi týždňami odsúhlasila správna rada nadácie odpredaj bývalého hotela Junior v Jasnej ako súčasť vysporiadania súdneho sporu. Oznámil som, že rezort je pripravený odkúpiť tento majetok za hodnotu určenú znaleckým posudkom," uviedol Drucker.

Znalecká hodnota objektu i pozemkov bola stanovená na 3,3 milióna eur, časť z tejto sumy vo výške viac ako 1,4 milióna eur má pokryť nároky bývalého staviteľa hotela, ktorý so svojím nárokom voči HMS uspel u prvostupňového súdu. Zvyšok odkupnej sumy má ostať v majetku nadácie. "Takto by prišlo k vysporiadaniu, v prípade, že sa potvrdí rozhodnutie súdu, no zároveň by sme neprišli o vysoko lukratívny majetok, tá stavba samotná nemá takú hodnotu, ale tie pozemky áno," uviedol Drucker. Keďže súdny spor stále prebieha, bod prerokovala vláda v utajenom režime.