Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

VIDEO: R.KRPELAN:Prezidentovi Kiskovi poskytla limuzínu turecká strana

Prezidentova limuzína v Turecku Foto: haberler.com

Dopravu prezidenta v mieste jeho pobytu vždy zabezpečuje štát v ktorom sa nachádza a slovenská strana ju nemá ako ovplyvniť, uviedol šéf prezidentovho komunikačného oddelenia Roman Krpelan.

Bratislava 12. augusta (Teraz.sk) - Prezident Andrej Kiska na dovolenke v Turecku nevyužíval slovenskú vládnu limuzínu, jeho dopravu zabezpečila turecká strana. V reakcii na dnešné informácie portálu topky.sk to pre Teraz.sk uviedol šéf prezidentovho komunikačného oddelenia Roman Krpelan.

"Dopravu prezidenta v mieste jeho pobytu vždy zabezpečuje štát v ktorom sa nachádza a slovenská strana ju nemá ako ovplyvniť. Každý štát sa riadi svoji pravidlami a bezpečnostnou situáciou v krajine. Žiadne auto zo Slovenska nikdy nebolo s prezidentom v Turecku, kde bol prezident pár dní na dovolenke so svojimi deťmi," zdôraznil Krpelan.

Topky.sk dnes zverejnili video, na základe ktorého uviedli, že prezident v Turecku využil vládnu limuzínu.

Na videu je zachytená prezidentova eskorta, vrátane ambulancie. Kiska v Turecku dovolenkoval v oblasti Kemer. Je blízko známej dovolenkovej destinácie v Antalyi, ktorá je od Slovenska autom vzdialená až 2300 kilometrov.