Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 17. júla (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Viera Kulichová vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Štrajková pohotovosť v Arriva Nitra
(Nitra)
Základná organizácia Odborového zväzu KOVO ARRIVA Nitra vyhlásila štrajkovú pohotovosť. Spoločnosť ARRIVA NITRA patrí medzi najväčších autobusových dopravcov na Slovensku. Má viac ako 470 zamestnancov. Zabezpečuje v regióne prímestskú autobusovú dopravu a mestskú hromadnú dopravu v mestách Nitra, Topoľčany, Zlaté Moravce a Vráble.



Podnikatelia k minimálnej mzde
(Bratislava)
Slovenská obchodná a priemyselná komora a Klub 500 povedia, čo si myslia o rokovaniach o minimálnej mzde na Slovensku a o dôchodkoch. Varujú pred dôsledkami, ktoré môže neúmerné zvyšovanie minimálnej mzdy spôsobiť. O výške minimálnej mzdy na budúci rok hovorili sociálni partneri, ale nedohodli sa. Odborári žiadajú 635 eur, zástupcovia zamestnávateľov presadzujú výšku 552 eur. Návrh novej výšky minimálnej mzdy predloží ministerstvo práce.

Zneužívanie odkázaných ľudí v denných stacionároch
(Bratislava)
Štátny tajomník ministerstva práce Branislav Ondruš sa pozrie na problematiku zneužívania odkázaných ľudí v denných stacionároch a v iných typoch zariadení sociálnych služieb. Hovoriť o tom bude s odborníkmi z rezortu práce, s ktorými sa má stretnúť.

Odstúpenie von der Leyenovej z funkcie ministerky
(Berlín)
Nemecká ministerka obrany Ursula von der Leyenová odstúpi zo svojej funkcie ministerky. Poslanci Európskeho parlamentu ju zvolili za predsedníčku Európskej komisie. V úrade ju nahradí predsedníčka Kresťanskodemokratickej únie Nemecka Annegret Krampová-Karrenbauerová.

Ocenenie Roma Spirit
(Bratislava)
Pozrieme sa aj na vyhlásenie ďalšieho ročníka ocenenia Roma Spirit. Oceňovanie má upriamiť pozornosť verejnosti na príklady, ktoré v praxi ukazujú, ako spolu dokážu Rómovia a Nerómovia na Slovensku spolunažívať. Viac informácií nájdete v spravodajstve TASR. Pekný deň

V spravodajstve TASR budú napriek tomu dominovať aktuálne informácie
o tom, čo sa deje doma i vo svete. Sledujte teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher