Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Viac ako 140 mladých si v utorok prebralo medzinárodnú cenu DofE

Na archívnej snímke ocenenia zo slávnostného odovzdávania cien programu Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (DofE). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Cieľom vzdelávacieho programu DofE je rozvíjať charakterové vlastnosti cez nastavovanie si cieľov a ich systematické napĺňanie v oblastiach, ako sú šport, talent a dobrovoľníctvo.

Bratislava 20. marca (TASR) - Viac ako 140 mladých ľudí si v utorok (19. 3.) v historickej budove Národnej rady SR v Bratislave prebralo medzinárodnú cenu vojvodu z Edinburghu - DofE. Medzi oceňovateľmi boli britský veľvyslanec Nigel Baker, komička Lujza Garajová-Schrameková či spisovateľ Daniel Hevier. TASR o tom informoval komunikačný manažér DofE Denis Mačor.

Baker vyzdvihol inšpiratívnosť ocenených študentov pre Slovensko. Podčiarkol aj dôležitosť učiteľov, ktorých práca je poslaním a motiváciou. Prispeli tým podľa jeho slov k úspechu mladých v programe.

Cieľom vzdelávacieho programu DofE je rozvíjať charakterové vlastnosti cez nastavovanie si cieľov a ich systematické napĺňanie v oblastiach, ako sú šport, talent a dobrovoľníctvo. Na záver mladí absolvujú dobrodružnú expedíciu. Ročne ho realizuje vyše milióna mladých ľudí vo veku od 14 do 24 rokov v 130 krajinách sveta.

Program sa dá absolvovať na bronzovej, striebornej a zlatej úrovni. Na Slovensku program funguje od roku 2015. V minulom roku bolo v DofE aktívnych 7500 mladých ľudí. Slovensko sa takýmito číslami radí medzi krajiny ako Nový Zéland či Kanada.