Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Veľvyslanec Nórska a vedúci Úradu vlády SR podpíšu programové dohody

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Ďurčo

Týkať sa budú dvoch programov, ktorých je ÚV SR správcom, a to Podnikanie v oblasti kultúry, kultúrneho dedičstva a kultúrna spolupráca a Domáce i rodovo podmienené násilie.

Bratislava 15. novembra (TASR) - Veľvyslanec Nórskeho kráľovstva v SR Terje Theodor Nervik a vedúci Úradu vlády (ÚV) SR Matúš Šutaj Eštok podpíšu počas štvrtkovej otváracej konferencie v Bratislave venovanej Grantom EHP a Nórska 2014 - 2021 programové dohody. Týkať sa budú dvoch programov, ktorých je ÚV SR správcom, a to Podnikanie v oblasti kultúry, kultúrneho dedičstva a kultúrna spolupráca a Domáce i rodovo podmienené násilie. TASR o tom informovali z ÚV SR.

Zástupcovia veľvyslanectiev, úradu vlády a príslušných inštitúcií budú na konferencii potenciálnych realizátorov projektov, teda záujemcov o granty z radov verejnosti, informovať o aktuálnych nastaveniach programového obdobia 2014 – 2021. Konferencia sa uskutoční od 9.00 h v Hoteli Bôrik v Bratislave. Súčasťou programu štvrtkovej konferencie bude aj vyhlásenie výsledkov súťaže o slogan Grantov EHP a Nórska v aktuálnom implementačnom období a premietanie filmu o uplynulom období spolupráce.

Podpisom Memoránd o porozumení medzi Slovenskom, Nórskom, Lichtenštajnskom a Islandom, ktoré koncom novembra 2016 v priestoroch Zrkadlovej sály ÚV SR podpísali minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) a vtedajšia nórska ministerka pre EÚ a EHP Elisabeth Vik Aspakerová, sa začalo aktuálne programové obdobie čerpania Grantov EHP a Nórska 2014 - 2021. Zároveň bola odštartovaná aj príprava samotných programov a programových dohôd ako kľúčových dokumentov pre implementáciu grantov v SR.