Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

V. Maňka: Je nutné bojovať proti extrémistom

Na archívnej snímke Vladimír Maňka. Foto: FOTO TASR/Martin Baumann

Podľa europoslanca podvodníci vedia presne pomenovať problémy, ale nevedia ich riešiť.

Bratislava/Štrasburg 29. júla (TASR) - Podvodníci dokážu ovplyvniť voľby kdekoľvek na svete a aj preto Európsky parlament (EP) rieši rôzne legislatívy, aby sa nemohli zneužívať dáta. Musíme byť v tom naozaj prísni a dôslední, musíme bojovať proti extrémistom, proti podvodníkom. Pre TASR to uviedol europoslanec Vladimír Maňka (Smer-SD) z frakcie európskych socialistov počas júlovej plenárnej schôdze v Štrasburgu. Reagoval tak na otázku, čo považuje za najväčší súčasný problém EÚ.



Podľa neho podvodníci vedia presne pomenovať problémy, ale nevedia ich riešiť. "Zavádzajú ľudí v tom a hovoria iba o zlom Bruseli, o zlej EÚ, a pritom EÚ, kto to je? To sme my všetci, to sú ľudia zo Slovenska, to sú ľudia z Poľska, z Veľkej Británie a z ostatných krajín a my spoločne tie problémy riešime. Keď sa dohodnú všetci premiéri a ministri, až vtedy sa niečo schváli a keď sa niečo schváli, potom to treba dodržiavať. Niekto hovorí o diktáte Bruselu, ale aký je to diktát, keď sa všetci dohodneme napríklad na roamingu," konštatoval eurospolanec.

Myslí si, že napriek tomu, že 99 percent práce europoslancov je pozitívnej, k ľuďom sa dostane úplne iná informácia a tomu je potrebné predchádzať. V tejto súvislosti ocenil prácu Informačnej kancelárie EP na Slovensku.