Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Ústavný súd odmietol ústavnú sťažnosť Mariana K., ostáva vo väzbe

Na snímke zľava advokát Michal Mandzák, podnikateľ Marian K. a advokát Dušan Pohovej. Foto: TASR - Jakub Kotian

Marian K. je väzobne stíhaný a obvinený z falšovania tzv. televíznych zmeniek. Uznesenie o odmietnutí jeho sťažnosti padlo na neverejnom zasadnutí III. senátu Ústavného súdu.

Košice 11. septembra (TASR) – Senát Ústavného súdu (ÚS) SR odmietol v utorok ako zjavne neopodstatnenú sťažnosť podnikateľa Mariana K. týkajúcu sa jeho väzby. "O ústavnej sťažnosti rozhodoval III. senát Ústavného súdu v zložení predseda senátu Rudolf Tkáčik a sudcovia Jana Baricová a Mojmír Mamojka," informoval ÚS.

Marian K. je väzobne stíhaný a obvinený z falšovania tzv. televíznych zmeniek. Uznesenie o odmietnutí jeho sťažnosti padlo na neverejnom zasadnutí III. senátu ÚS. "Detailné odôvodnenie rozhodnutia Ústavného súdu bude prístupné v písomnom vyhotovení predmetného rozhodnutia, ktoré bude zverejnené na webovom sídle Ústavného súdu po nadobudnutí právoplatnosti," informovala TASR Ivana Vilinská z tlačového a informačného odboru Kancelárie ÚS SR.

Najvyšší súd SR 22. augusta zamietol sťažnosť Mariana K. na rozhodnutie prvostupňového súdu s tým, že dôvody jeho väzby naďalej trvajú. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici 3. augusta zamietol jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu.

Marian K. je vo väzbe vo veci zmeniek v prípade TV Markíza.