Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Uram si Jureňovo brandy nedal

Foto: TASR/Martin Baumann

Exminister hospodárstva Jureňa dnes povedal, že po oznámení výsledkov volieb otvorí slovenské brandy a dá si pohárik, buď na víťazstvo, alebo na zapitie smútku.

Bratislava 11. marca (TASR) - Predstavitelia SNS strávili podľa Mareka Urama volebnú noc rozhovormi, stále dúfajú, že ich strana prekročí päťpercentnú hranicu pre vstup do parlamentu. "Brandy som si nedal. Neviem, či si dali ostatní," odpovedal Uram na otázku, či Miroslav Jureňa otvoril brandy, ako avizoval v čase uzatvárania volebných miestností.

Exminister hospodárstva Jureňa dnes povedal, že po oznámení výsledkov volieb otvorí slovenské brandy a dá si pohárik, buď na víťazstvo, alebo na zapitie smútku. Volebné výsledky však budú známe až nad ránom, o druhej v noci bola stále zrátaná len približne tretina okrskov.

Národniari sa preto rozhodli opustiť centrálu strany a počkať na výsledky doma. "Je to vyložene len čakanie, je to strašne pomalé," komentoval Uram postupné sčítavanie hlasov Ústrednou volebnou komisiou. "Dali sme sa na boj, chceme ho doviesť do úspešného konca," charakterizoval nočné rozhovory medzi predstaviteľmi SNS známy športovec.

Víťazom parlamentných volieb sa podľa exit pollu, ktorý pre televíziu Markíza pripravila agentúra MVK, stala strana Smer-SD so ziskom 37,3 percenta hlasov. Na druhom mieste skončilo KDH s 10,8 percenta, prvú trojku uzatvárajú OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti so 7,6 percentami. Do parlamentu by sa podľa tohto prieskumu dostali aj SDKÚ-DS (7,5 percenta), Most-Híd (6,8 percenta), Sloboda a Solidarita (5,9 percenta) a SMK (5,1 percenta). SNS by získala 4,8 percenta hlasov.

Ak by voľby dopadli takto, Smer-SD by v Národnej rade SR obsadil 69 kresiel, KDH 20 mandátov, OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti a SDKÚ-DS zhodne 14 kresiel. Most-Híd by získal 13 kresiel, SaS 11 a SMK 9 mandátov.