Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Tri učiteľky získali ďakovné listy za podporu študentských časopisov

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Ceny za významný pedagogický prínos k rozvoju študentskej tlače sa na Štúrovom pere udeľujú od roku 1998.

Bratislava/Zvolen 23. apríla (TASR) - Na 24. ročníku novinárskej súťaže stredoškolákov a vysokoškolákov Štúrovo pero, ktorá sa uskutočnila 20. a 21. apríla vo Zvolene, boli okrem školských časopisov a mladých redaktorov ocenení aj pedagógovia, ktorí dlhodobo a tvorivo podporujú rozvoj školských médií. Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová (nominantka SNS) udelila na návrh odbornej poroty tri ďakovné listy. TASR o tom v pondelok informoval odbor komunikácie a protokolu rezortu školstva.

Ocenená bola Oľga Sobotková, ktorá v rokoch 2002-2015, kým neodišla do dôchodku, koordinovala časopis Spod Gupne vychádzajúci na Gymnáziu Františka Švantnera v Novej Bani. Druhá ocenená bola Renáta Bočkayová, ktorá na Strednej zdravotníckej škole M. Hattalu v Dolnom Kubíne napomáha redakčnej rade časopisu Uzlík od roku 2000. "Ešte predtým dva roky koordinovala časopis Škola na Strednej poľnohospodárskej škole v Kežmarku. Pred vysokou školou bola sama ako tretiačka a štvrtáčka na Gymnáziu v Kežmarku šéfredaktorkou stredoškolského časopisu Stretnutia," uviedol rezort školstva. Treťou ocenenou sa stala Jarmila Matelová. Sedem rokov metodicky pomáha redakčnej rade časopisu Sibírčan One, aktuálne premenovaného na Energo Times, ktorý vychádza na Strednej odbornej škole elektrotechnickej v Trnave.

Ceny za významný pedagogický prínos k rozvoju študentskej tlače sa na Štúrovom pere udeľujú od roku 1998. Doteraz ich získalo 37 pedagógov.