Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Nová stránka TERAZ.SK prináša viac obsahu aj rýchlejšie správy

Vladimír Puchala, archívne foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Jednoduchšie sa budú využívať produkty iných stránok TASR, od televíznej TABLET.TV cez Vtedy.sk s historickými fotografiami až po NewsNow so správami v anglickom jazyku.

Bratislava 10. októbra (Teraz.sk) - Nový dizajn stránky Teraz.sk prináša našim čitateľom viac obsahu, rýchlejšie správy a nové produkty. „Cieľom bolo vyvinúť univerzálnejšiu stránku, ktorá umožní lepšie využívať obsahy rôznych internetových portálov TASR, ale aj aktuálne produkty Teraz.sk. Výrazne viac obsahu uvidia tí čitatelia, ktorí si stránku čítajú na mobilných telefónoch,“ konštatoval generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala.

Na stránke dostali významnejšie miesto produkty ako Politika na Facebooku, kde čitateľ môže v reálnom čase sledovať statusy slovenských politikov alebo porovnávač preferencií politických strán štyroch relevantných agentúr. Veľký priestor na stránke Teraz.sk získala Publicistika, televízna produkcia TABLET.TV, ale aj historické fotografie z archívu TASR - Vtedy.sk, portál pre pedagógov a študentov Školský servis, pribudli správy v anglickom jazyku prostredníctvom portálu NewsNow.

„Redizajn stránky Teraz.sk je v súlade s projektom, ktorým som sa uchádzal o post generálneho riaditeľa TASR,“ konštatuje Puchala. „TASR musí byť efektívna a užitočná pre klientov aj verejnosť, musí im ponúkať rýchle multimediálne informácie zo všetkých oblastí života doma i vo svete. Informácie TASR musia byť s jasne preukázateľným dôveryhodným zdrojom, tak aby vytvárali protiváhu rôznym alternatívnym pravdám,“ dodáva.

Dôležitým zdrojom rastúceho množstva správ TASR určených pre verejnosť je práve Teraz.sk, ktorý denne sprístupňuje viac ako dve stovky agentúrnych informácií.

„Zjednodušená je hlavička titulnej stránky, pribudlo na nej viac klikateľných aktuálnych tém. Napravo od hlavných stráv je rebríček Najčítanejších správ, dá sa prepnúť na Najnovšie správy, z rebríčka sa dá prejsť priamo do sekcie najčítanejších správ,“ hovorí šéfredaktor Teraz.sk Daniel Forgács. „Ešte rýchlejšie ako Najnovšie správy sú stručné správy na časovej osi Práve teraz pod hlavnými správami, veľmi jednoducho a rýchlo sa dajú pozerať na telefóne,“ dodáva.

Práve teraz, printscreen
Foto: Teraz.sk


Na stránke je ešte jedna časová os, nachádza sa v časti venovanej archívnym fotografiám z Vtedy.sk. „Ak si zvolíte napríklad rok 1945, otvorí sa vám v novom okne ponuka Vtedy.sk z rokov 1945 – 49 s päťdesiatimi doteraz zverejnenými fotogalériami z tohto obdobia. Môžete si pozrieť prvú návštevu kanadských hokejistov v Bratislave v roku 1945, otvorenie dunajského mosta v Komárne v tom istom roku, zamrznutý Dunaj z roku 1947 či maršála Koneva v hlavnom meste v roku 1946,“ hovorí Forgács.

Vtedy.sk, časová os, printscreen
Foto: TASR


„Historické fotografie v archíve TASR podľa mňa nemajú na Slovensku konkurenciu. Ale stránka umožňuje pozrieť si aj výpis aktuálnych zverejnených fotografií TASR z posledných dní v sekcii Objektívom,“ upozorňuje.

Stránka podľa neho stále slúži prioritne na informovanie a jej dominantnou funkciou je spravodajstvo. „Ale pribúdajú služby, viete si u nás na jednom mieste pozrieť statusy stovky relevantných politikov, porovnať aktuálne preferencie strán podľa rôznych agentúr, výrazne sa zvýšila ponuka fotografií. Správy si viete prečítať aj v anglickom jazyku a pribudlo množstvo publicistiky, či už písanej alebo televíznej, ktorou prinášame aj reflexiu aktuálnych udalostí,“ povedal Forgács.

Zatiaľ čo v sekciách sú správy radené chronologicky, na stránke sa nachádzajú aj bloky Neprehliadnite s výberovým obsahom, ktorý mixuje spravodajský a publicistický obsah.

Vo vlaku, Trať ŽSR 191 Medzilaborce mesto- Humenné, printscreen
Foto: Teraz.sk


Televízne priame prenosy, spravodajstvo a publicistika sa dá nájsť na stránke TABLET.TV, ale Teraz.sk ich ponúka aj iným spôsobom. Priame prenosy cez hlavné správy na stránke, spravodajstvo a publicistiku cez sekcie na to určené a v blokoch Neprehliadnite. Unikátne vlakové experimenty, kde si môžete jednotlivé železničné trasy vychutnať výhľadom z kabíny rušňovodiča, reportáže a železničné správy ponúkame cez špeciálny web VoVlaku.sk a pomoc pre opustené zvieratá hľadá portál Útulkovo.sk.