Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Súhrn vládou prerokovaných návrhov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

TASR prináša sumár vládou prerokovaných zákonov.

Bratislava 20. marca (TASR) - Vo viacerých lokalitách by sa pre výskyt synantropných medveďov mohla vyhlásiť mimoriadna situácia. Vláda v stredu uložila ministrovi vnútra Matúšovi Šutajovi Eštokovi (Hlas-SD), aby zabezpečil zvolanie krízových štábov na jednotlivých okresných úradoch.


Bratislava 20. marca (TASR) - Novým štátnym tajomníkom Ministerstva spravodlivosti SR bude od štvrtka 21. marca Michal Sedliak. Vláda schválila jeho menovanie do funkcie na stredajšom rokovaní.


Bratislava 20. marca (TASR) - Príspevok na ubytovanie odídenca nad 15 rokov sa od apríla zníži na šesť eur za noc. Ministerstvo vnútra ho bude poskytovať do 30. júna. Vyplýva to z nariadenia, ktoré v stredu schválila vláda.


Bratislava 20. marca (TASR) - Slovensko poskytne Kube humanitárnu pomoc vo výške 200.000 eur. Odsúhlasil to kabinet na stredajšom rokovaní.


Bratislava 20. marca (TASR) - Vláda prijala zmeny na pozíciách predsedov slovenských častí zmiešaných komisií týkajúcich sa plnenia zmluvy o dobrom susedstve medzi SR a Maďarskom. Z funkcií predsedov slovenskej časti komisií odvolala vláda predošlých štátnych tajomníkov a nahradila ich novými.


Bratislava 20. marca (TASR) - Novým prednostom Okresného úradu (OÚ) Košice bude Tomáš Kysela, doterajší šéf úradu Košice-okolie. Na jeho doterajšie miesto nastúpi Lukáš Mato. Do funkcií ich v stredu vymenovala vláda.