Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Plánované pojednávanie s expolicajtom Ľubošom T. v utorok zrušili

Na archívnej snímke obžalovaný expolicajt Ľuboš T. Foto: TASR - Jakub Kotian

Súd bude pokračovať 7. decembra tohto roka.

Bratislava 23. októbra (TASR) – Okresný súd (OS) Bratislava V zrušil termín hlavného pojednávania v prípade obžalovaného expolicajta Ľuboša T., ktoré bolo pôvodne naplánované na utorok 24. októbra. Súd bude pokračovať 7. decembra tohto roka. TASR informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

„Na základe toho, že obžalovaný Ľ. T. prostredníctvom svojho obhajcu doručil Okresnému súdu Bratislava V žiadosť o odročenie hlavného pojednávania v termíne 24. 10. 2017 a oznámil, že sa na ňom nezúčastní z dôvodu, že v rovnaký deň a hodinu je predvolaný aj na Národnú kriminálnu agentúru (NAKA) na výsluch vo väzobnej veci, bol tento termín zrušený. Ďalší termín hlavného pojednávania je 7. 12. 2017,“ povedal Adamčiak pre TASR.

Ľuboša T. obvinili v roku 2014 po tom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke z októbra 2014, počas ktorej sa mal k vodičke auta správať v rozpore so zákonom.

Prokurátor podal obžalobu na bývalého policajta v máji 2015 pre trestný čin obmedzovania osobnej slobody v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa. Pri týchto trestných činoch stanovuje trestný zákon trest odňatia slobody na tri až osem rokov pri obmedzovaní osobnej slobody a dva až päť rokov v prípade zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Vtedajšieho príslušníka pohotovostnej motorizovanej jednotky Ľuboša T. prepustili z Policajného zboru v decembri 2014.