Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Súdna rada pozýva školy do svojho sídla, navštívilo ju už sto detí

Ilustračné foto. Foto: TASR - Svätopluk Písecký

V rámci exkurzie sa detský návštevník zoznámi s históriou Miestodržiteľského paláca, nazrie do zákutí, ktoré nie sú sprístupnené pre verejnosť a naučí sa niečo o fungovaní súdneho systému.

Bratislava 21. septembra (TASR) – Žiaci môžu aj v tomto školskom roku navštíviť sídlo Súdnej rady SR v Bratislave a oboznámiť sa s jej činnosťou. Len za prvé dva septembrové týždne absolvovalo exkurzie viac ako sto školákov a pedagógov, informovala TASR hovorkyňa Kancelárie Súdnej rady Veronika Müller.

„V rámci exkurzie sa detský návštevník zoznámi s históriou Miestodržiteľského paláca, ktorý je sídlom Súdnej rady SR, nazrie do zákutí, ktoré nie sú sprístupnené pre verejnosť a naučí sa niečo o fungovaní súdneho systému. Mimoriadne obľúbenou časťou exkurzie je skúška originálnych sudcovských talárov priamo v pojednávacej miestnosti disciplinárnych senátov,“ priblížila Müller.

Exkurzie sa spravidla uskutočňujú jedenkrát týždenne, deti sa počas nej stretnú aj s predsedníčkou Súdnej rady Lenkou Praženkovou. Záujem doteraz prejavili prevažne bratislavské základné a stredné školy. V jednej skupine môže byť maximálne 30 žiakov alebo študentov. Presný termín exkurzie si školy môžu dohodnúť v dostatočnom časovom predstihu u hovorkyne, buď emailom alebo telefonicky. Exkurzie sú bezplatné.