Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Študentské preukazy poskytujú zľavu už aj na ekologickú formu dopravy

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Zaujala nás myšlienka zdieľaných bicyklov, ktorá je v niektorých európskych mestách už bežná, hovorí obchodný riaditeľ združenia CKM SYTS Vladimír Jedlička.

Bratislava 23. apríla (TASR) – Držitelia študentských a učiteľských preukazov ISIC, ITIC a EURO
"Zaujala nás myšlienka zdieľaných bicyklov, ktorá je v niektorých európskych mestách už bežná. Považujeme ju za aktívny prístup k zlepšeniu životného prostredia a za aktívny, (azda aj nevyhnutný) prístup k riešeniu dopravnej situácie v slovenských mestách. Aj touto formou chce CKM SYTS podporovať ekologickejšie formy cestovania,“ priblížil Jedlička. Podmienkou využitia zľavy na bikesharing je mať platný preukaz ISIC, ITIC, EURO
Združenie CKM SYTS je členom celosvetovej organizácie ISIC Association. ISIC je jediný celosvetovo uznávaný doklad študenta denného štúdia a ITIC doklad potvrdzujúci štatút pedagogického zamestnanca. Všetky typy dokladov podporuje aj organizácia UNESCO.

Na Slovensku je možné mať preukaz ISIC a ITIC ako plastovú kartu a tiež ako virtuálnu formu, ktorá sa dá bezplatne stiahnuť do mobilu alebo tabletu. V súčasnosti má v Slovenskej republike stiahnutú mobilnú aplikáciu s virtuálnym preukazom takmer 22.500 držiteľov platných preukazov ISIC. Držitelia platných preukazov ISIC a ITIC majú nárok na zľavy a benefity na viac ako 1300 miestach na Slovensku.