Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Cesty aj horské priechody na území Slovenska sú zjazdné

Ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Račko

Horský priechod Šútovce je uzatvorený pre vozidlá nad 10 m dĺžky.

Bratislava 18. januára (TASR) - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Rýchlostná cesta R3 má povrch vozovky pokrytý kašovitým snehom v hrúbke dva centimetre. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý až pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého, miestami utlačeného snehu do troch, miestami do štyroch až piatich centimetrov. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na webovej stránke zjazdnost.sk.

Aktuálna situácia na cestách podľa portálu www.zjazdnost.sk
Foto: www.zjazdnost.sk

Podľa SSC sú aktuálne zjazdné aj horské priechody (HP), povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou kašovitého alebo utlačeného snehu do troch, na HP Huty do štyroch až piatich centimetrov. "Na HP Herlianske Sedlo je povrch vozoviek pokrytý čerstvým snehom do štyroch až piatich centimetrov. Na HP Šturec, Branisko, Dargov, Biela Hora, Donovaly, Kremnické Bane, Vernár, Pusté Pole, Príslop, Skýcov, Látky-Prašivá, Chorepa, Soroška, Ďurďošík a Klenov je povrch vozoviek vlhký až mokrý. HP Šútovce je uzatvorený pre vozidlá nad 10 m dĺžky," uvádzajú cestári.

Upozorňujú aj na poľadovicu na úseku cesty II/591 Červeňany - Slovenské Kľačany. Na ceste III/584 Srdiečko - Bystrá je podľa SSC povinné použiť snehové reťaze pre všetku dopravu.