Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Dohoda s KDH o ústavných zmenách stále platí, vyhlásil premiér

Premiér a prezidentský kandidát Robert Fico Foto: TASR/Pavel Neubauer

Kresťanskí demokrati 16. marca uviedli, že sú pred druhým kolom prezidentských volieb pripravení podporiť protikandidáta Roberta Fica – Andreja Kisku.

Bratislava 17. marca (TASR) - Dohoda medzi Smerom-SD a KDH ohľadom ústavných zmien v oblasti justície a ochrany tradičnej rodiny stále platí. Na dnešnej tlačovej konferencii to potvrdil predseda a zároveň prezidentský kandidát Smeru-SD Robert Fico.

"Samozrejme. Máme záujem prijať tento návrh ústavného zákona," odpovedal na novinársku otázku, či postoj KDH v prezidentských voľbách neovplyvní dohodu so Smerom-SD o spoločnej podpore ústavných zmien.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) už 28. februára vyhlásil, že víta vytvorenie ústavnej väčšiny na prijatie zmeny Ústavy SR vedúcej k významným opatreniam v oblasti justície a k zakotveniu postavenia manželstva v spoločnosti. "Dohoda je predpokladom, aby v druhom a treťom čítaní o tomto návrhu bola splnená principiálna podmienka Smeru-SD ústavne nastaviť profesionálnu a morálnu spôsobilosť sudcov," tlmočil reakciu premiéra Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Vládny Smer-SD a opozičné KDH sa 28. februára dohodli na zmenách Ústavy SR. Pôjde o novinky v justícii a ochrana manželstva sa dostane do najvyššieho zákona štátu.

Kresťanskí demokrati 16. marca uviedli, že sú pred druhým kolom prezidentských volieb pripravení podporiť protikandidáta Roberta Fica – Andreja Kisku. "Robert Fico by mal ostať premiérom, aby naplnil svoje sľuby," skonštatoval predseda KDH Ján Figeľ.