Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Siekel a Hrinko riešili na stretnutí problematiku školského športu

Na snímke prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Hrinko na stretnutí skonštatoval, že spolupráca oboch ministerstiev sa rozbehla veľmi dobre.

Bratislava 20. marca (TASR) - Prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel spolu so štátnym tajomníkom Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR Jánom Hrinkom riešili na stredajšom stretnutí problematiku školského športu. Rovnako aj nastavenie spolupráce a komunikácie medzi SOŠV a dvoma ministerstvami, ktoré po novom zabezpečujú štátnu starostlivosť o šport. TASR o tom informoval riaditeľ mediálneho oddelenia SOŠV Ľubomír Souček.

"Po zmene kompetenčného zákona síce od 1. februára rozhodujúci diel štátnej starostlivosti o šport prevzalo do svojej pôsobnosti novovzniknuté Ministerstvo cestovného ruchu a športu SR, ale školský šport zostal naďalej v správe rezortného ministerstva zastrešujúceho oblasť školstva," uviedol. Poznamenal, že v spolupráci s MŠVVaM sa aj naďalej realizuje projekt Olympijského odznaku všestrannosti.

Siekel a Hrinko na stretnutí diskutovali o celkovej situácii školského športu a o jeho podpore. "S touto témou úzko súvisí aj množstvo a stav školských telocviční," podotkol Souček. Pri ich výstavbe či rekonštrukcii je podľa jeho slov cenná pomoc zo strany Fondu na podporu športu. Poukázal na to, že stavu školských športovísk môže pomôcť dobrá spolupráca a koordinácia úsilia oboch ministerstiev, ako aj fondu.

Hrinko na stretnutí skonštatoval, že spolupráca oboch ministerstiev sa rozbehla veľmi dobre.