Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Smer-SD vyzýva na podporu mimoriadnej schôdzi k hranici s Maďarskom

Na archívnej snímke poslanec NRSR Robert Fico (SMER-SD) Foto: TASR Jaroslav Novák

Jej líder Robert Fico zároveň vyzval vládu, aby prestala hrubo porušovať zákon o pobyte cudzincov.

Bratislava 17. septembra (TASR) - Strana Smer-SD vyzýva politické strany na podporu otvorenia utorkovej (19. 9.) mimoriadnej schôdze Národnej rady SR k dočasnému obnoveniu kontrol na hraniciach s Maďarskom, ktorú iniciovala. Jej líder Robert Fico zároveň vyzval vládu, aby prestala hrubo porušovať zákon o pobyte cudzincov.

"Žiadame ostatné politické strany, aby bola schôdza otvorená. Musíme dať vláde úlohu prijať vládne nariadenie, aby obnovila hraničné kontroly s Maďarskom," uviedol na nedeľnej tlačovej konferencii Fico.

Skritizoval, že hranica s Maďarskom nie je strážená a nelegálni migranti môžu voľne vstupovať na územie SR. Tiež to, že dostávajú povolenie na pobyt na Slovensku v rozpore so zákonom a na základe vymyslených a falošných údajov. Podľa Fica to potvrdila návšteva oddelení cudzineckej polície v Trenčíne. "Policajti vôbec nepreverujú ich meno a nemajú ani šancu, lebo nemajú pri sebe žiadne doklady totožnosti," skonštatoval.

Nerozumie nečinnosti vlády. Zopakoval, že sa z nej stala organizovaná zločinecká prevádzačská skupina. Podotkol, že ak Nemecko a Česko pristúpi k zatvoreniu hraníc, situácia bude ešte horšia.