Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Slovensko

Smer-SD opätovne podá návrh na odvolanie ministra vnútra R. Mikulca

Na archívnej snímke minister vnútra SR Roman Mikulec. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Brutalita vyšetrovateľov NAKA je nevídaná a neobmedzená. Čo je najhoršie, o týchto postupoch vyšetrovateľov NAKA vie minister vnútra Roman Mikulec, zdôraznil Fico.

Bratislava 25. augusta (TASR) - Opozičný Smer-SD opätovne podá návrh na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Na štvrtkovej tlačovej konferencii to avizoval šéf Smeru-SD Robert Fico. Hovorí o podozreniach z rodinkárstva a údajného zasahovania ministra do vyšetrovaní Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

"Brutalita vyšetrovateľov NAKA je nevídaná a neobmedzená. Čo je najhoršie, o týchto postupoch vyšetrovateľov NAKA vie minister vnútra Roman Mikulec. Dáva na ne súhlas a niekedy máme právo povedať, že aj priamo dáva pokyny na takýto postup NAKA," zdôraznil Fico.

Zopakoval, že vyšetrovanie vedené proti nemu a ďalším je politicky motivované, svedecké výpovede manipulované. Strana preto žiada, aby boli niektorí vyšetrovatelia NAKA postavení mimo službu.

"Ministerstvo vnútra sa razantne ohradzuje voči opätovným tvrdeniam poslanca Roberta Fica, exministra vnútra Roberta Kaliňáka či bývalého prezidenta Policajného zboru Tibora G. Opäť ide o politicky motivovaný útok," reagovala hovorkyňa rezortu vnútra Zuzana Eliášová.

Spochybňovanie procesov a podsúvanie falošnej reality považuje za očividnú snahu na prikrytie závažných podozrení z minulosti. "Minister vnútra SR Roman Mikulec každý svoj krok verejnosti vysvetlil a nemá tak problém urobiť kedykoľvek, pretože nemá čo skrývať. Dnešné vyjadrenia dotknutých pánov sú len dôkazom strachu, že ich dobehnú ich vlastné kroky z minulosti," podotkla.

Vyšetrovateľ NAKA v apríli v rámci kauzy Súmrak obvinil expremiéra Fica a bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka (obaja Smer-SD) zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj z opakovaného zločinu ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. V prípade obvinili aj nitrianskeho podnikateľa Norberta B. a policajného exprezidenta Tibora G.