Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Smer-SD je pripravený na personálne zmeny v OČTK

Na Slovensku sa v sobotu 30. septembra 2023 konali v poradí štvrté predčasné a celkovo deviate parlamentné voľby v ére samostatnosti. Na snímke uprostred predseda strany SMER-SD Robert Fico počas tlačovej konferencie v Bratislave 1. októbra 2023. Foto: TASR - Pavol Zachar

Nepamätám si, že by niekto zo Smeru-SD hovoril o rušení Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) a ÚŠP, reagoval Fico na otázky o zmenách v štruktúre OČTK.

Bratislava 1. októbra (TASR) - Smer-SD je pripravený na personálne zmeny v orgánoch činných v trestnom konaní (OČTK). Cieľom strany však nie je robiť zmeny v základnej infraštruktúre týchto orgánov. Uviedol to predseda strany Robert Fico na nedeľnej tlačovej konferencii. Problém vidí v politických nomináciách na rôzne pozície, napríklad vo vedení Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

"Nepamätám si, že by niekto zo Smeru-SD hovoril o rušení Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) a ÚŠP," reagoval Fico na otázky o zmenách v štruktúre OČTK. Poukázal pritom na vyjadrenia Hlasu-SD, ktorý avizoval možnú reformu týchto orgánov. "My sme pripravení na výmenu ľudí," dodal Fico s tým, že vo svojich funkciách v OČTK nemôžu niektorí ľudia ostať. Poukázal na rôzne obvinenia a kauzy. "Nikto ich nebude zatvárať, to je vec OČTK," deklaroval.