Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Smer nevrátil vyradené body opozície, KDH chce mimoriadnu schôdzu

Na snímke zľava poslanci Radoslav Procházka, Ivan Uhliarik a Pavol Zajac. Foto: TASR/Štefan Puškáš

"Dôvodom na vyradenie našich návrhov boli blížiace sa komunálne voľby. Poslanci Smeru však navrhujú body súvisiace s voľbami. V NR SR nastala cenzúra," tvrdí Pavol Zajac z KDH.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Poslanci vládneho Smeru-SD dnes nevyhoveli požiadavke opozície, aby do programu 37. schôdze vrátili ich návrhy, ktoré minulý týždeň vyradili. KDH preto hneď začalo zbierať podpisy potrebné na zvolanie mimoriadnej schôdze.

"Dôvodom na vyradenie našich návrhov boli blížiace sa komunálne voľby. Poslanci Smeru však navrhujú body súvisiace s voľbami. V NR SR nastala cenzúra," zdôraznil predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Zajac.

Ten už skôr avizoval, že keď Smer-SD nevráti ich návrhy späť, pokúsi sa iniciovať mimoriadne rokovanie pléna, na ktorom by sa hovorilo práve o týchto vyradených bodoch. Na iniciovanie mimoriadnej schôdze je potrebných aspoň 30 podpisov poslancov. V opozícii sa tak musí spojiť viacero strán.

Poslanci Smeru-SD minulý týždeň pri schvaľovaní programu aktuálnej 37. schôdze na návrh Jany Laššákovej (Smer-SD) vyradili z rokovania desať opozičných návrhov zákonov s argumentom, že ide o kampaň pred novembrovými komunálnymi voľbami. Opozícia proti tomuto kroku ostro protestovala a od tohto dňa sa nezúčastňuje na hlasovaniach a stiahla všetky svoje ostatné návrhy.