Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Slovenským ambasádorom Európskeho týždňa odborných zručností je Baška

Jaroslav Baška, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Na základe kritérií Európskej komisie Bašku za ambasádora vybrali Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR a Štátny inštitút odborného vzdelávania.

Trenčín/Bratislava 4. októbra (TASR) – Slovenským ambasádorom Európskeho týždňa odborných zručností (European Vocational Skills Week 2018) je predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška. Na základe kritérií Európskej komisie Bašku za ambasádora vybrali Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR a Štátny inštitút odborného vzdelávania.

Podujatie organizované Európskou komisiou vyvrcholí v týždni od 5. do 9. novembra vo Viedni a jeho súčasťou budú stovky sprievodných podujatí vo všetkých krajinách Európskej únie. Cieľom Európskeho týždňa odborných zručností je poukázať na prínos odborného vzdelávania a prípravy pre pracujúcich všetkých vekových kategórií, čo podporuje aj motto kampane Objavte svoj talent. Úlohou slovenského ambasádora bude ukázať, že odborné a učňovské vzdelávanie sú rozumnou voľbou, ktorá vedie k vysoko kvalitným pracovným pozíciám a lepšiemu uplatneniu na trhu práce.

„Je mi cťou byť národným ambasádorom za Slovensko pre tohtoročný Európsky týždeň odborných zručností a teším sa na úzku spoluprácu s Európskou komisiou. Našim spoločným cieľom je zvýšiť povedomie o tejto dôležitej iniciatíve v očiach slovenskej verejnosti. Prioritou v oblasti odborného vzdelávania je príprava kvalifikovaných odborníkov pre potreby trhu práce. TSK dlhodobo spolupracuje s významnými zamestnávateľmi v kraji, čo sa pretavilo aj do skutočnosti, že náš kraj je lídrom v zavádzaní systému duálneho vzdelávania na Slovensku,“ uviedol Baška

Počas druhého ročníka Európskeho týždňa odborných zručností sa v roku 2017 uskutočnilo v 45 krajinách viac než 1500 sprievodných podujatí, očakáva sa, že tohtoročný týždeň odborných zručností priláka ešte viac záujemcov. Celkový dosah kampane na sociálnych sieťach predstavoval v roku 2017 viac než 15 miliónov ľudí.