Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Slovenskí jazdní policajti uspeli na medzinárodnej súťaži v Poľsku

Na snímke príslušníci jazdnej polície. Foto: TASR/Vladimír Benko MV SR

Slováci si odniesli víťazstvo v súťaži jednotlivcov a pódiové umiestnenie aj v súťaži družstiev.


Bratislava 23. júna (TASR) – Slovenskí policajti uspeli na medzinárodných pretekoch jazdných polícií v poľskom meste Lodž, ktorých cieľom bolo overenie výcviku, odvahy a poslušnosti koní plniacich si službu a špecifické úlohy v ozbrojených a ochranných zložkách stredoeurópskeho priestoru. Slováci si odniesli víťazstvo v súťaži jednotlivcov a pódiové umiestnenie aj v súťaži družstiev. Informuje o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

Slovensko podľa jej informácií reprezentovali policajti odboru kynológie a hipológie Bratislava, oddelenia jazdnej polície Košice Marián Zgola a Pavol Sušinka.

"Medzi súťažnými ekipami polícií Poľskej republiky, Českej republiky, Nemecka a Maďarska sa spomedzi 18 súťažiacich celkovým víťazom súťaže špeciálneho policajného parkúru pozostávajúceho z dvadsiatich atypických policajných prekážok stal jeden z našich najskúsenejších jazdcov Marián Zgola na služobnom koni Dorman du Puy 6,” uviedla Polícia SR s tým, že z celkového počtu 200 bodov stratil len päť za dotyk s prekážkou.

Slovákom sa darilo aj v súťaži družstiev, v ktorej obsadili tretie miesto v tesnom závese za víťaznými Maďarmi a druhými Čechmi.