Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Slovenská pošta prijme opatrenia pre šírenie žltačky v okrese Trebišov

Logo slovenskej pošty. Foto: TASR - Pavol Zachar

Trebišovský RÚVZ informoval, že kumulatívne v okrese k 20. februáru bolo hlásených 62 ochorení na vírusovú hepatitídu typu A.

Trebišov 22. februára (TASR) - Slovenská pošta prijíma opatrenia na ochranu klientov a zamestnancov v oblasti zdravia v okrese Trebišov, kde Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) eviduje štyri aktívne ohniská vírusovej hepatitídy typu A.

"Pracovníci pôšt a poštoví doručovatelia prichádzajú každodenne do priameho kontaktu s občanmi a priestory pôšt každý deň navštevuje množstvo klientov, pošta preto zvyšuje frekvenciu dezinfekcií klientskych i neklientskych priestorov na poštách v Trebišovskom okrese," uviedol vo štvrtok vedúci odboru komunikácie a marketingu Slovenskej pošty Martin Guzi. Pošta zároveň poskytuje dezinfekčné gély bez použitia vody pre priehradkových zamestnancov a poštových doručovateľov a ponúka svojim zamestnancom z ohrozených oblastí bezplatné očkovanie proti žltačke.

Trebišovský RÚVZ informoval, že kumulatívne v okrese k 20. februáru bolo hlásených 62 ochorení na vírusovú hepatitídu typu A.