Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Agentúra ministerstva školstva organizuje súťaž Nauč ma o prírode

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Súťaž je určená pre študentov vysokých škôl, ktoré prostredníctvom ASFEU realizovali alebo realizujú svoje projekty spolufinancované zo zdrojov EÚ.

Bratislava 17. apríla (TASR) - Študenti vysokých škôl sa môžu zapojiť do súťaže Nauč ma o prírode, ktorú vyhlásila v pondelok 15. apríla Agentúra Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre štrukturálne fondy EÚ (ASFEU).

Zapojiť sa do nej môžu všetci študenti tých vysokých škôl, ktoré prostredníctvom ASFEU realizovali alebo realizujú svoje projekty spolufinancované zo zdrojov EÚ.

"Úlohou vysokoškolákov je vymyslieť kreatívne riešenie vo forme hry, kvízu či animácie a naučiť najmenších žiakov všetko o prírode a ekológii. Stačí rozvinúť fantáziu a vytvoriť multimediálnu prezentáciu zameranú na oblasť výchovy, vzťahu človeka k prírode a ekológii," ozrejmila manažérka pre styk s verejnosťou ASFEU Eliška Šándorová. Ako ďalej uviedla, téma musí byť pracovaná pre potreby vzdelávania žiakov I. stupňa základných škôl v rámci predmetu prírodoveda.

Viac informácií o podmienkach súťaže nájdu záujemcovia na www.asfeu.sk. Súťažné práce na CD spolu s prihlasovacím formulárom môžu študenti posielať do 30. júna 2013 na poštovú adresu Agentúry Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre štrukturálne fondy EÚ, Odbor informovania a publicity, Hanulova 5/B, 841 01 Bratislava. Obálku treba označiť heslom Súťaž – Nauč ma o prírode.

Výsledky súťaže budú zverejnené na internetovej stránke agentúry www.asfeu.sk najneskôr 31. októbra 2013. Traja najlepší získajú tablet a ich dielo bude sprístupnené aj pedagógom na vzdelávacie účely.