Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Školskí odborári budú s rezortom pracovať na napĺňaní PVV

Na snímke predseda OZ pracovníkov školstva a vedy na Slovensku Pavel Ondek počas rokovania Hospodárskej a sociálnej rady SR v Bratislave v stredu 12. októbra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Šéf rezortu Tomáš Drucker (Hlas-SD) v tejto súvislosti požiadal Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku, aby nominoval zástupcov do poradných orgánov pre 40 pripravovaných projektov.

Bratislava 24. januára (TASR) - Školskí odborári budú spolupracovať s ministerstvom školstva na napĺňaní programového vyhlásenia vlády (PVV) v oblasti vzdelávania, vedy a výskumu. Šéf rezortu Tomáš Drucker (Hlas-SD) v tejto súvislosti požiadal Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku, aby nominoval zástupcov do poradných orgánov pre 40 pripravovaných projektov. TASR o tom informoval predseda zväzu Pavel Ondek.

"Na základe požiadavky ministerstva školstva sme nominovali po jednom zástupcovi/členovi do 25 projektov, ktoré majú riešiť najakútnejšie problémy škôl a ich zamestnancov," dodal.

Ide napríklad o projekty ako motivačné odmeňovanie v školstve, primárna výchova a vzdelávanie, moderné vzdelávanie v základných a stredných školách, duševné zdravie detí a mládeže, kvalitnejšie maturity, atraktívne vysoké školy, kvalitná príprava nových učiteľov, normatívne financovanie materských škôl či digitálne vybavenie škôl.

Každý projekt má svojho gestora, ktorým je minister, štátni tajomníci a generálny tajomník služobného úradu. "Veríme, že práve tieto projekty prispejú k zlepšeniu úrovne slovenského školstva," dodal Ondek.