Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Šimečka je sklamaný, že bude vládnuť Fico, chce byť tvrdou opozíciou

Na archívnej snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V PS máme čisté svedomie v tom, že sme vyčerpali všetky možnosti na zostavenie inej koalície, uviedol Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka je sklamaný z toho, že bude na Slovensku vládnuť Smer-SD a jeho líder Robert Fico. Rozhodnutie Hlasu-SD a SNS rešpektuje. Avizuje, že jeho hnutie bude tvrdou opozíciou.

"Som sklamaný z výsledku a z toho, že bude vládnuť Robert Fico. V PS máme čisté svedomie v tom, že sme vyčerpali všetky možnosti na zostavenie inej koalície," uviedol Šimečka. "Ideme do opozície a môžem všetkých predstaviteľov vznikajúcej vlády ubezpečiť, že budeme veľmi aktívnou, odbornou a tvrdou opozíciou," dodal.

Zdôraznil potrebu spolupráce a koordinácie v rámci opozície. Poznamenal, že vláda nemá ústavnú väčšinu. "Ak bude opozícia disciplinovaná, dokáže tejto vláde výrazne sťažiť prípadné snahy o deštrukciu demokratických princípov," tvrdí. Deklaroval, že PS bude chcieť obsadiť niektoré kontrolné výbory.