Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Na západnom a východnom Slovensku si treba dať pozor na silný vietor

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Zvlnený studený front sa dnes presunie cez naše územie ďalej na východ a popoludní očakávajú meteorológovia zrážky najmä v tatranskej oblasti a na východe.

Bratislava 12. augusta (TASR) - Viaceré okresy západného a východného Slovenska môže dnes potrápiť silný vietor. Meteorológovia očakávajú, že tu vietor môže krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal do 23.00 h výstrahu 1. stupňa. Zároveň varuje pred vysokými teplotami na juhovýchode Slovenska.

SHMÚ do dnešnej 09.00 h zaznamenal na západe územia a v Žilinskom kraji na viacerých miestach vyššie úhrny zrážok. "V oblasti zvlneného studeného frontu sme za uplynulých 24 hodín v západnej časti Slovenska a v Žilinskom kraji pozorovali veľa prehánok a búrok. Spadlo pri nich zväčša dva milimetre až 20 milimetrov zrážok, lokálne aj viac," píšu na sociálnej sieti meteorológovia.

Najvyšší úhrn hlási stanica Dolný Hričov, a to až 49,4 milimetra. V Banskobystrickom kraji a na východe sa podľa meteorológov v uvedenom období zrážky takmer vôbec nevyskytli.

Zvlnený studený front sa v priebehu dnešného dňa bude cez naše územie presúvať ďalej na východ a popoludní očakáva SHMÚ zrážky najmä v tatranskej oblasti a na východe. Počas najbližšej noci má pršať takmer výlučne len v Prešovskom a Košickom kraji.