Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

SNEH ATAKUJE VÝCHOD SLOVENSKA: Môžu sa tvoriť záveje a snehové jazyky

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Výstraha platí pre viaceré okresy Banskobystrického, Prešovského a Košického kraja od stredy od 04.00 h až do štvrtkového poludnia.

Bratislava 13. februára (TASR) – Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje na snehové jazyky a záveje, ktoré sa v stredu (14.2.) a štvrtok (15.2.) môžu vytvárať vo východnej časti Slovenska. Výstrahu prvého stupňa zverejnil SHMÚ na svojej internetovej stránke.

Meteorológovia vydali výstrahu pred východ Slovenska.
Foto: www.shmu.sk

Výstraha platí pre viaceré okresy Banskobystrického, Prešovského a Košického kraja od stredy od 04.00 h až do štvrtkového poludnia.

Snehové jazyky môžu byť nebezpečné pre vodičov vozidiel.

Cesty na Zemplíne sú po miernom nočnom snežení zjazdné, prevažne mokré


Cesty na Zemplíne sú po miernom nočnom snežení zjazdné, prevažne mokré.

"Kašovitá vrstva snehu sa môže nachádzať na niektorých úsekoch cesty v smere zo Stakčína na vodárenskú nádrž Starina. Poľadovica nebola hlásená nikde. Počas noci bolo v teréne 17 vozidiel," informoval TASR Ľubomír Galanda, riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Humenné, ktorá má na starosti spolu 540 kilometrov ciest v troch okresoch.

Do jedného centimetra snehu zaznamenali v okresoch Michalovce a Sobrance, cesty sú tam momentálne mokré. "V teréne bolo desať vozidiel, niekde sypali len preventívne," uviedol pre TASR Michal Kráľ, vedúci strediska michalovskej Správy ciest Košického samosprávneho kraja, ktoré zabezpečuje údržbu na 580 kilometroch ciest.