Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

SaS vidí za výberom špeciálneho prokurátora dohody medzi GP a Smerom

Predseda SaS Richard Sulík Foto: TASR/Martin Baumann

Týždenník .týždeň v piatok informoval, že Dušan Kováčik pred niekoľkými dňami vyhral konkurz a stane sa tak zrejme znova špeciálnym prokurátorom.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Konkurz na špeciálneho prokurátora, do ktorého sa prihlásil len jeden záujemca - súčasný špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, je paródiou výberového konania. Tvrdí to strana SaS, ktorá za výberom tuší zákulisné dohody na úrovni generálnej prokuratúry a strany Smer a udržovanie stavu, keď zákon platí len pre niektorých, kým vyvolení si užívajú beztrestnosť.

"Strana Smer môže verejnosti preukázať záujem o skutočnú spravodlivosť v tomto prípade už len tým, že Dušana Kováčika v parlamente nepodporí. Takýto prelom však neočakávame," povedal predseda SaS Richard Sulík.

"Takzvaný" konkurz na špeciálneho prokurátora liberáli pokladajú za poľutovaniahodnú udalosť, ktorá veľa prezrádza o úbohých pomeroch na prokuratúre i v celom štáte.

Týždenník .týždeň v piatok (11.4.) informoval, že Dušan Kováčik pred niekoľkými dňami vyhral konkurz a stane sa tak zrejme znova špeciálnym prokurátorom. "Do výberového konania na funkciu špeciálneho prokurátora sa prihlásil jeden kandidát, ktorý bol úspešný," potvrdila pre .týždeň hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) Andrea Predajňová. Výberová komisia podľa nej schválila Kováčika "jednomyseľne". Kováčik je vo funkcii špeciálneho prokurátora už desať rokov, podľa týždenníka zostane v tejto funkcii aj ďalších sedem.