Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

SaS nepodporí mimoriadnu schôdzu k zatvoreniu hraníc

Na archívnej snímke Branislav Gröhling. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Postavíme sa k nej tak ako doteraz, takže sa na nej nebudeme zúčastňovať, avizoval podpredseda SaS Branislav Gröhling na margo mimoriadnej schôdze.

Bratislava 13. septembra (TASR) - Strana SaS sa nezúčastní na mimoriadnej schôdzi Národnej rady (NR) SR, ktorú inicioval Smer-SD s cieľom zaviazať vládu k obnove kontrol na hraniciach s Maďarskom. Na stredajšej tlačovej konferencii to avizoval podpredseda SaS Branislav Gröhling.

"Postavíme sa k nej tak ako doteraz, takže sa na nej nebudeme zúčastňovať," avizoval Gröhling na margo mimoriadnej schôdze. V súvislosti s nelegálnou migráciou hovorí o spoločných riešeniach v rámci NATO a Európskej únie. Apeloval preto na voličov, aby volili strany, ktoré sú jasne ukotvené v týchto západných štruktúrach.

Smer-SD podal návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze. Podporiť ho mali aj nezaradení poslanci z Hlasu-SD a poslanci, ktorí vo voľbách kandidujú za SNS. Strana apeluje na zatvorenie hraníc s Maďarskom pre prílev nelegálnych migrantov. Upozorňuje na možné zhoršenie situácie, ak hranice zatvorí Nemecko a Česká republika.