Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

SaS gratuluje Čaputovej, jej výsledok považuje za výborné východisko

Zuzana Čaputová, archívna snímka. Foto: TASR Michal Svítok

SaS zároveň povzbudzuje občanov, aby sa počas nasledujúcich dvoch týždňov nenechali znechutiť a oklamať hovorcami oligarchov, mafie, extrémistov, ale aj slovenským ortodoxným klérom.

Bratislava 17. marca (TASR) - Najsilnejšia opozičná strana SaS gratuluje Zuzane Čaputovej k dosiahnutému výsledku. Považuje to za výborné východisko pre druhé kolo prezidentských volieb.

"Ukázalo sa, že rozhodnutie Roberta Mistríka bolo zásadné a znamenalo zjednotenie demokratických síl na Slovensku v jej prospech, a preto má dnes reálnu šancu stať sa prezidentkou Slovenskej republiky. Ešte raz sa Robertovi Mistríkovi chceme za nadhľad a zodpovedný prístup poďakovať," odkázala strana Richarda Sulíka.

SaS zároveň povzbudzuje občanov, aby sa počas nasledujúcich dvoch týždňov nenechali znechutiť a oklamať hovorcami oligarchov, mafie, extrémistov, ale aj slovenským ortodoxným klérom a "volili spravodlivé a moderné Slovensko, ktoré zosobňuje Zuzana Čaputová".

Víťazkou prvého kola prezidentských volieb je Zuzana Čaputová. Do druhého kola ide s Marošom Šefčovičom. Vyplýva to z predbežných neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom (ŠÚ) SR. Čaputová v prvom kole získala 40,57 percenta hlasov, Šefčovič dostal od voličov 18,66 percenta hlasov.