Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

S Kórejskou republikou budeme viac spolupracovať v oblasti vzdelávania

Na snímke ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová. Foto: TASR - Jakub Kotian

Spoločné stretnutie a podpis memoranda sa uskutočnilo ako súčasť programu návštevy šéfky rezortu školstva na zimných olympijských hrách 2018 v Pjongčangu.

Bratislava 22. februára (TASR) – Slovensko a Kórejská republika majú záujem o užšiu spoluprácu v oblasti vzdelávania. Vyplýva to z memoranda o porozumení medzi rezortnými ministerstvami, ktoré v stredu (21.2.) podpísali zástupcovia oboch ministerstiev. Na slovenskej strane ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová (nominantka SNS) a za Kórejskú republiku šéf školstva Kim Sang Kon.

Na stretnutí obe strany hovorili o spolupráci formou výmenných pobytov študentov a výskumných pracovníkov. Dohodli sa taktiež na spolupráci medzi kórejskými a slovenskými vedeckými tímami v rámci spoločných projektov.

Ministri rokovali aj o otázke posilnenia výučby slovenského jazyka v Kórei na Hankuk University a naopak, výučbe kórejčiny na Slovensku.

Spoločné stretnutie a podpis memoranda sa uskutočnilo ako súčasť programu návštevy šéfky rezortu školstva na zimných olympijských hrách 2018 v Pjongčangu. Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webe.