Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

R. Raši nevie o tom, že by chcel P. Pellegrini odísť zo Smeru-SD

Na archívnej snímke Peter Pellegrini. Foto: TASR/Martin Baumann

P. Pellegrini minulý týždeň povedal, že v strane diskutujú o jeho mieste a postavení, hľadajú prieniky.

Bratislava 21. augusta (TASR) - Podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši (Smer-SD) nepočul o tom, že by chcel premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) odísť zo strany. Povedal to v stredu pred rokovaním vlády. Návrh kandidátky Smeru-SD do nadchádzajúcich parlamentných volieb zatiaľ nepozná.

"Neviem zareagovať, vôbec sme o tom nemali debaty. Hlavne som nikdy nepočul, že by chcel Peter Pellegrini odísť zo strany," reagoval Raši na otázky o prípadnom odchode premiéra zo strany.

V súvislosti s kandidátkou Smeru-SD do volieb skonštatoval, že zatiaľ nemali v strane užšie stretnutie predsedníctva, takže nevie, ako bude vyzerať. "Všetko, čo sa týka kandidátky, si vždy vyhovoríme u nás vo vnútri. Akékoľvek rozhodnutie sa príjme, budeme vás informovať," dodal.

Bývalý minister vnútra za Smer-SD Tomáš Drucker Rašiho k sebe do strany nevolal. Vznikajúcu stranu vníma podpredseda vlády ako politický pokus naplniť osobné ambície, obavy podľa svojich slov nemá. Podľa svojich vyjadrení neočakáva ani odchod ministerky zdravotníctva Andrey Kalavskej (nominantka Smeru-SD).

Pellegrini minulý týždeň povedal, že v strane diskutujú o jeho mieste a postavení, hľadajú prieniky. Tvrdí, že s Tomášom Druckerom o spolupráci nehovoril. Zároveň si nemyslí, že by bývalý policajný prezident Tibor Gašpar mal byť na kandidačnej listine Smeru-SD do budúcoročných parlamentných volieb. Podľa medializovaných informácií vylúčil z kandidátky viacero osobností Smeru-SD vrátane predsedu strany Roberta Fica.