Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

R. Krpelan: Prezident v súvislosti s prácami nespomínal meno A. Danka

Na archívnej snímke slovenský prezident Andrej Kiska. Foto: TASR - Martin Baumann

Prezident Andrej Kiska navštívil v utorok UMB v Banskej Bystrici.

Bratislava 14. novembra (TASR) – Prezident SR Andrej Kiska počas návštevy Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici privítal vznik komisie, ktorá preverí všetky rigorózne práce na fakulte. Konkrétne prácu predsedu Národnej rady (NR) SR Andreja Danka (SNS) však pritom nespomenul. V reakcii na správu TASR z utorka 13. novembra to pre TASR uviedol hovorca prezidenta Roman Krpelan.

V správe sa nesprávne uvádzalo, že prezident hovoril konkrétne o Dankovej práci. "Titulok považujeme za posunutie významu," uviedol Krpelan v žiadosti o opravu. Agentúra na žiadosť reagovala zverejnením opravy, ospravedlnenia za chybu a uverejnením korektného znenia správy.

Podľa nej prezident SR Andrej Kiska privítal vytvorenie komisie, ktorá sa má zaoberať preverením rigoróznych prác a podozrení z plagiátorstva. Schválil ju Akademický senát Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici v pondelok (12.11.). Sú v nej aj študenti.

"S rektorom UMB sme diskutovali o komisii, privítal som tento krok a hovorili sme aj o tom, kedy by mohli prísť prvé výsledky a kto je členom komisie," konštatoval Kiska v utorok na pôde UMB.