Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Proces v kauze autičkárskeho gangu sa nekonal

Ilustračná snímka. Foto: Ilustračné foto

Skupina Martina R. a ďalších šiestich obžalovaných podľa prokuratúry vytvárala tzv. dvojičky áut. Automobily vyhľadávala v krajinách EÚ, potom na nich menila identifikačné údaje a predávala ďalej.

Bratislava 21. februára (TASR) - Pred senátom Okresného súdu Bratislava I sa proces v kauze tzv. autičkárskeho gangu, v ktorej je hlavný obžalovaný Martin R. a ďalších šesť osôb, v stredu nekonal.

Martin R., ako aj ďalší traja obžalovaní, sa na hlavné pojednávanie dostavili. Jeden však nedoručil súdu súhlas s konaním v jeho neprítomnosti. Pre túto procesnú prekážku predseda senátu pojednávanie odročil na 17. mája. V stredu sa na súd dostavil aj jeden z poškodených.

Skoré uzavretie tejto dlhoročnej súdnej kauzy skomplikovala skutočnosť, že v minulosti zákonný sudca Juraj M. odišiel pred dvoma rokmi do dôchodku a vec bola pridelená inému bratislavskému sudcovi.

Skupina Martina R. a ďalších šiestich obžalovaných podľa prokuratúry vytvárala tzv. dvojičky áut. Automobily vyhľadávala v krajinách Európskej únie, potom na nich menila identifikačné údaje a predávala ďalej. Pritom o tom nevedeli ani kupujúci, ani skutoční majitelia áut. Skutky mali spáchať v rokoch 2006 až 2010. Podľa obžaloby mal ísť zisk najmä Martinovi R., ktorý používal peniaze aj na ďalšiu trestnú činnosť. V novembri 2013 Martina R. prepustili z väzby a je stíhaný na slobode.