Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Proces s Miroslavom M. je na pláne zajtra, čelí útoku na vyšetrovateľa

Ilustračné foto. Foto: TASR

Muž je obžalovaný pre útok na vyšetrovateľa Policajného zboru.

Bratislava 16. júla (TASR) - Proces s Miroslavom M., považovaným v minulosti za silného muža slovenského podsvetia, je na Okresnom súde Bratislava I naplánovaný na utorok 17. júla. Je obžalovaný pre útok na vyšetrovateľa Policajného zboru.

Tento nižší bratislavský súd doteraz neeviduje procesné prekážky na utorkové konanie. V pondelok to pre TASR uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Na základe rozhodnutia súdu v českom Zlíne si Miroslav M. v minulosti odpykával časť desaťročného trestu odňatia slobody za vydieranie podnikateľov. Na Slovensku, okrem v utorok prerokovávaného útoku na verejného činiteľa, čelil stíhaniam aj pre ďalšie trestné činy na súdoch v Trenčíne a Považskej Bystrici.

Okresný súd sa bude v utorok venovať prípadu, ktorý sa stal v roku 2009 v Ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Bratislave. Podľa obžaloby mal vtedy Miroslav M. udrieť päsťou do hlavy policajného vyšetrovateľa. Obžalovaný svoju vinu popiera. V súčasnosti je už vo väzení na Slovensku, české orgány ho totiž vydali do SR.